Završno veče 52.Zaječarske Gitarijade prošlo je u apsolutnom trijumfu Billyja Idola – veliki broj fanova iz cele Srbije, regiona i Bugarske slilo se na Kraljevicu, nestrpljivo očekujući nastup plavokosog rock stara.

Svi putevi ka Zaječaru bili su zagušeni već u popodnevnim satima, dok su obožavaoci strpljivo čekali u kilometarskim kolonama.

Iako je, zbog upale pluća i sinusa, morao da otkaže koncerte u Regensburgu i Padovi, Billy je još jednom pokazao privrženost srpskoj publici – uprkos lošem zdravstvenom stanju, odlučio je da peva na festivalu sa besplatnim ulazom.

Billy Idol na Gitarijadi
foto: Saša Cvetković

Odlična svirka Partibrejkersa bila je sjajan uvod za šou kojeg smo svi čekali – već sa prvim taktovima numere ’’Shock To The System’’, Billy je zagospodario binom i publikom i nije je puštao narednih 90 minuta.

Iako se videlo da je bolestan, Idol je neverovatnom energijom i harizmom, uz maksimalnu podršku benda, nizao hitove – ’’Dancing With Myself’’, ’’White Wedding’’, ’’Scream’’, ’’Flesh For Fantasy’’  bile su prava poslastica za publiku, koja je horski pevala sve numere i maksimalno bodrila svog idola.

Bilijev saborac i  jedan od najboljih gitarista na svetu, Steve Stevens, s lakoćom je izvodio gitaroške bravure i solaže, na opšte oduševljenje fanova i prisutnih muzičara.

Vrhunac koncerta bio je, naravno, ’’Rebell Yell’’, tokom koje je Idol skinuo majicu i raspametio dame u publici.

’’Hvala vam Srbijo, bili ste divni večeras, volim vas!’’ rekao je vidno raspoložen i uz ’’White Wedding’’ oprostio se od fenomenalne publike.

Čast da nastupe nakon Idola imali su finalisti Gitarijade, a ubedljivu pobedu odnela je grupa Aleja velikana.

Categories: 52. Gitarijada, VESTI

One Response so far.

  1. Ćićevac says:

    Sve pohvale gradu Zaječaru za kompletnu organizaciju ovog dogadjaja.Dakle,od kad smo kročili na teritoriju Zajecara,pa sve do povratka kući, everything was perfect! Tačka.

Leave a Reply