Prethodne dve večeri 51. Gitarijade imali smo priliku da slušamo 16 takmičarskih bendova od kojih se osam plasirano u finale i to: Bob Rok, Aritmia, Antidepresiv, Ljudi u Glavi, Ki, Amnezija, Opposite Way i Plutonia. Ovi bendovi nastupili su ponovo treće finalne večeri nakon Generacije 5 i pre legendarnog Nazareth-a.

Pobednik ovogodišnje Gitarijade po odluci žirija je Ki iz Kumanova, a kao nagradu osvojiće kompletnu produkciju albuma.

Ki  je electro art, bend iz Kumanova, Makedonija. Nastaje početkom 2015. godine. Nesvakidašnji zvuk, eksperimentiranje i igranje sa muzičkim stilovima i podžanrovima, propraćen autentičnim tekstovima, je glavna karakteristika ovog novog benda  koji ima šire ciljeve.

Žiri 51. Gitarijade radio je u sastavu: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Peđa Cvetković, udruženje rok muzičara Srbije, Stanoje Jovanović, direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, Saša Jović, predstavnik organizatora Gitarijade i Zoran Stamenković direktor Centra za kulturu i turizam Grada Zaječara.

Najjači utisak na publiku ostavio je bend Opposite Way iz Niša koji je poneo titulu pobednika publike.

Bend Opposite Way je nastao januara 2015. godine. Počeli su od obrada classic rock-a, hard rock-a, alternativ rock-a, njihovih omiljenih muzičara, a u skorije vreme ubacili su blues muziku i jazz improvizacije.

Nakon proglašenja pobednika čast da zatvori 51. Gitarijadu ima zaječarski bend Huti Ota Tre.

 

 

Categories: 51. Gitarijada, VESTI

Leave a Reply