GENOVA – Čakovec (CRO)

Genova_

Krajem 2011. Godine Hrvoje Krištofić «Žikac» okupio je novi autorski bend u Međimurju. Bend kasnije nazvan «Genova» ubrzo je počeo sa radom i stvaranjem, u suradnji sa Dubravkom Fijačkom.
Hrvoje je na studiju Glazbene pedagogije u Mariboru upoznao klavijaturista Roka Mikeca, također Međimurca, s kojim je odlučio osnovati bend koji će se zvati Genova. Nakon potrage za ostalim članovima benda, dvojac je stabilizirao postavu i prijavio se za čakovečki Demo Fest početkom 2012. na kojem je i pobijedio.
Postavu benda čine Hrvoje Krištofić i Tjaša Zidanič kao vokali, Rok Mikec za crno- bijelim tipkama, Dino Blažeka na bas gitari, gitarist Alen Horvat te Karlo Petrović na bubnjevima.
Pobijedom na Demo Festu, Genova je dobila mogućnost snimanja tri pjesme u međimurskom glazbenom studiju Jazbini u kojem snima i poznati čakovečki bend Kom3dija. Snimljene su pjesme: «Biti ništa», koje je izdana kao prvi singl, a za pjesmu je snimljen i videospot. Nakon toga su u suradnji sa producentom Vjekoslavom Magdalenićem snimili pjesmu «Otporan na metke» za koju je također snimljen i videospot te aktualna «Ona je rijeka», zbog dobre atmosfere i zadovoljni dobrim zvukom benda odlučili su nastaviti suradnju te uskoro potpisuju za Aquarius records.
Materija Genova kreće se u okvirima pop, rock, jazz i funk žanrova, a bend se ne želi ograničavati. U planu je snimanje albuma koji bi trebao izaći 2014. godine. Bend se ponosi, prije svega, svojom raznovrsnošću i spremnosti da se okuša u više podžanrova pop i rock glazbe.


Fotografije sa nastupa na 48. Gitarijadi:

foto:Nemanja Jovanović

Nastup na 48. Gitarijadi:

Zapratite bend na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/genovacro
https://twitter.com/Genova_Band
https://soundcloud.com/thegenovaband
https://www.youtube.com/user/TheGENOVAband
http://instagram.com/genova_official

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *