Gibonni & Vlatko Stefanovski

Gibo & Vlatko 2

Izuzetni hrvatski muzičar Gibonni i proslavljeni makedonski gitarista Vlatko Stefanovski održaće nastup na 49. Gitarijadi 29. jula.

Gibonni je počeo karijeru kao pevač splitskog hard-rok benda „Osmi putnik“ nakon čijeg raspada i kratke karijere u „Divljim jagodama“ sarađuje s Dinom Dvornikom i Oliverom Dragojevićem. U tom razdoblju piše i komponuje neke od svojih najvećih hitova. Ubrzo je nakon njegovog prvog albuma nazvanog “Sa mnom ili bez mene” došlo do preokreta koji je promijenio celu njegovu buduću karijeru.

Gibonni je napisao pesmu “Cesarica” za Olivera Dragojevića. Danas se u Hrvatskoj ta pesma smatra najvećim hitom ikad ispevanim. Odmah je postao traženi kompozitor čije su pesme bez izuzetka postajale veliki hitovi. Džibonijeva muzika (svojevrsna mešavina popa, etno i world muzike) posebna po jedinstvenoj, melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici.

Vlatko Stefanovski makedonski gitarista prepoznatljiv po svojim posebnim stilom fuzione muzike, smesom makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i savremenog roka.

Rođen je u glumačkoj porodici i počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a pre svoje dvadesete je oformio sastav Leb i sol (u kome su pored njega nastupali Bodan Arsovski, Nikola Kokan Dimuševski, Garabet Tavitjan, Dragoljub Đuričić i Kiril Džajkovski), koji je izdao 13 albuma i nastupao širom sveta. Sem toga, Vlatko je izdao nekoliko solo albuma i uradio je muziku za više filmova i pozorišnih predstava. Takođe, radio je muziku za mnoge ovdanašnje velike zvijezde Balkana

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *