GITARIJADA SE USPEŠNO PREDSTAVILA NA FESTIVALU SILATA NA ROKA

Bend NU ANCE iz Sofije, pobednik je 5. festivala Silata na rok u Bugarskoj, a kao nagradu dobio je nastup na 50. jubilarnoj Gitarijadi u Zaječaru. Reč je o bendu koji postoji oko godinu dana i ima već 17 autorskih kompozicija. Da je odluka žirija, u kome je bio i Branimir Lokner, ispravna, govori i podatak da je NU ANCE pobedio i po mišljnju publike.

Članovi benda su nakon uručenja nagrade istakli da će im biti ogromna čast i zadovoljstvo da nastupe na festivalu kakav je Gitarijada i da je to za njih ogoman korak u njihovoj karijeri. Takođe su izrazili nadu da će dostojno predstaviti Bugarsku na festivalu u Srbiji.

U revijalnom delu festivala u Sofiji su nastupili i pobednici 49. Gitarijade sa teritorije Srbije, grupa SVEMIRCI iz Beograda, koji su pošteno razdrmali bugarsku publiku.

Naredna stanica GITARIJADA PROMO TOURA je Osijek u Hrvatskoj.

Podsetimo, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, Perislav Ducić i Vasko Gromkov, predstavnik bugarskog festivala “Silata na roka”, potpisali su u martu ove godine u Zaječaru, protokol o saradnji, a Vasko Gromkov je bio i član žirija 49. Gitarijade.

Jubilarna 50. Gitarijada biće održana u Zaječaru od 26. do 30. jula 2016. godine.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *