Guano Apes

GUANO APES 2014 by Harry Weber

U do sada najjačem programu koji je Gitarijada ikada pripremila za svoje posetioce, 31. jula u Zaječaru nastupiće GUANO APES!

Guano Apes su formirani 1994. godine, a uspon benda započeo je, dve godine nakon osnivanja kada su, sa već legendarnom pesmom „Open Your Eyes“ pobedili na takmičenju bendova „Local Heroes“ koje je organizovala Nemačka TV stanica VIVA. Uz aktuelni „Offline“ (2014) objavili su još četiri studijska albuma: „Proud Like a God“ (1997) „Don’t Give Me Names“ (2000) „Walking on a Thin Line“ (2003) i „Bel Air“ (2011).

Članovi postave uvek ističu da su nastupi njihova najveća strast i da je kontakt koji ostvaruju sa publikom na koncertima glavni razlog zašto se bave muzikom.

Guano Apes na 49. izdanju GITARIJADE stiže u sklopu turneje za aktuelni album „Offline“. Izdanje „Offline“ je peti po redu studijski album objavljen u maju prošle godine, a pevačica Sandra Nasić je još ranije izjavila da najjaču snagu albuma predstavlja činjenica da nisu imali nikoga „nad glavom“ dok su radili na njemu, te da su kao i na prethodnim izdanjima i ovom prišli otvorenog uma. Deset numera zauzelo je mesto na „Offline“-u, a najavni singl je pesma „Close To The Sun“.

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *