Helm

HELM

Band Helm (staroslovenska reč za Balkan), osnovali smo 2011-te godine u Priboju u sastavu:
Goran Takić Tolla – gitara i vokal
Stefan Nikolić Šteks – bas gitara i prateći vokal
Mladen Bijelić Japanac – bubnjevi.

Naša muzika žanrovski pripada tvrđem rock zvuku, dok sa tekstovima (pridajući im posebnu pažnju) pokušavamo da dotaknemo sve pore društvenog života, bilo da su oni tematikom ljubavni, socijalni, sarkastični ili apstraktni. Trudimo se da na našim koncertima, izoštrimo oštricu kojom se ponosi dobar rock ‘n’ roll i prenesemo na publiku snagu poruke koju nosimo pesmama, usviranošću, dinamikom i gruvom.

Čvrsto rešeni da to postignemo odlučno smo krenuli, prvo iz našeg grada, postepeno „napadajući“ na okolne gradove, šireći naš uticaj i mrežu fanova, pažljivo i profesionalno, koliko je to moguće u našim uslovima, promovišući se preko društvenih mreža a i „jureći“ lokalne novinare i dopisnike novina, radio i TV stanica. Važimo za najtraženiji band Zlatiborskog okruga i uspevamo da živimo od muzike (i za muziku), koliko god da to zvuči nemoguće za jedan demo-band, u ova teška i krizna vremena. To pravdamo time da nam se još nije desilo da nas organizatori i promoteri koncerata ne pozovu na ponovno gostovanje, bilo da je u pitanju, klub, žurka, motociklistički skup ili festival, iako za naše siromašne opštine važimo za skup band. Skoro svaki vikend sviramo u nekom od susednih gradova Užice, Čačak, Višegrad, Goražde, B.Polje, Rudo, Foča, Prijepolje, Ivanjica, Arilje, N. Pazar, N. Varoš… a u Priboju imamo svoje mesto „Helm club“ koji nam je ujedno i prostor za svirku, vežbanje i snimanje. Za sada samo demo – snimci, snimamo sve uživo preko miksete na komp.

Na leto 2011.-te na moto-skupu u Višegradu,bili smo predgrupa Galetu (Kerber) i Najdi (Smak) a 2012.-te YU Grupi. Istog leta smo na Lim Festu prve večeri bili nosioci festivala a drugo veče smo se upoznali sa Rambom A. koji je nakon koncerta završio sa nama u Helm klubu i posle slušanja naših pesama, koje su mu se iskreno svidele, obećao nam je besplatno snimanje u njegovom studiju.
Trenutno radimo na izradi naše Web stranice a uporedo pregovaramo da se pojavimo u još nekoliko gradova Bosne, (Sarajevo, Trebinje i Bjeljina) i Srbije (Kruševac, Ćuprija). Poslednje aktivnosti band-a vezane su za kvalifikovanje na Belgrade Demo Festival Live i učešće na 19.-tom moto-skupu u Smederevu zajedno sa Dadom Topićem.

4 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *