HOLOGRAPHIC HUMAN ELEMENT – Travnik (BIH)

03_HHE_foto

Holographic Human Element svira eksperimental i modernu klasiku protkane elementima New Age-a i progresivnog post-rocka i bude u vama ono što je vrh Gaussove krivulje zakopao duboko pod slojeve prosječnosti. Vode vas na jedinstven put uvida u vaše vlastite osjećaje.
Odbacujući taštinu, ponos i ljubomoru, Holographic Human Element se u svojoj muzici i međusobnoj suradnji u potpunosti oslanja na kreaciju kroz perfekciju. A kada se cijelina gradi kroz konstruktivnu kritiku, bez ljutnje, bez skromnosti i bez tvrdoglavosti, rezultati neće biti ograničeni frazom „ljudski je griješiti“, nego potkrijepljeni hrabrošću koja govori „ljudski je težiti perfekciji“.
Holographic Human Element čiji članovi dolaze iz raznih gradova Bosne i Hercegovine, postoji od 2011. godine, ali tek od polovine 2013. godine počinju sa nastupima. Nakon pet sporadičnih pojavljivanja na pozornici, najveći muzički portal u Bosni i Hercegovini, muzičkazona.ba ih proglašava najperspektivnijim bendom u narednoj, 2014. godini, te je nedugo zatim ugovoreno još sedam nastupa od kojih dva u Srbiji. Autorica nadrealne emisije „2 komada nečega“ na televiziji ART TV iz Beograda, Natalija Ž. Živković traži kompoziciju „She Got Lost In Paris“ za uvodnu špicu.
Za istu tu kompoziciju je multiinstrumentalistkinja Amy Denio (Kultur Shock, The Tiptons Sax Quartet) odsvirala harmoniku, a remiks i mastering kompozicije je uradio Bill Gould (Faith No More).
klavijature, sintovi, gitara – Dino Dževlan gitara – Adnan Đonlić bas – Amer Sujoldžić bubanj – Ajdin Škulj.


Fotografije sa nastupa na 48. Gitarijadi:

foto: Ivica Ivanović

Nastup na 48. Gitarijadi:

Zapratite bend na društvenim mrežama:
http://www.hhe.ba/
https://www.facebook.com/Holographic.Human.Element
https://www.youtube.com/channel/UCQlaLaQnpWJCpoS-xdhkAUg
https://soundcloud.com/hhe-band
http://hhelement.bandcamp.com/

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *