Stručni žiri 49. Gitarijade

Branimir Lokner
Branimir Lokner SRB – predsednik žirija
Novinarstvom se bavi od 1980. godine. Pisao je za veliki broj štampanih medija: “Džuboks”, “Rock”, “Glas Omladine”, “Stav”, “Non”, “Omladinska Iskra”, “Valter”, “Zum Reporter”, “Dnevnik” itd. Kao saradnik i urednik radio je na radio stanicama: “Radio Beograd 202″, “Radio Jugoslavija”, “Radio Pingvin”, “Radio Politika” i TV kanalima “3K RTS-a”, “NS Plus”, “TV Politika”, “Prvi programa RTS”.Kao urednik je radio u nekoliko diskografskih kuća. Objavio je dve knjige, “Kritičko pakovanje” (1994.) i “Kritičko pakovanje 2″ (2002.).Bio je član i predsednik žirija na svim značajnijim festivalima posvećenim rock muzici na prostoru bivše Jugoslavije, učesnik i inicijator velikog broja tribina i javnih debata.

Dragisa-Radulovic
Dragiša Radulović SRB – član žirija
Već kao student aktivno učestvuje u razvoju internet magazina www.rockserbia.net, prvo kao novinar a zatim i kao urednik. Istovremeno počinje da se bavi menadžerskim poslom i do danas je kao PR menadžer ostvario saradnju sa više od 50 afirmisanih rok imena sa prostora bivše Jugoslavije i 20-tak regionalnih i evropskih festivala. 2010. godine brani master rad od nazivom “Savremene tehnologije u tržišnim odnosima s javnošću u muzičkoj industriji” na Fakultetu organizacionih nauka.Marta 2011. godine pokreće online magazin www.timemachinemusic.org jedini medij sa ex-YU konceptom.Bio je član žirija desetak rock festivala, aktivni saradnik velikog broja radio, TV, Internet i štampanih medija sa teritorije bivše Jugoslavije.

Nenad-Kuzmic
Nenad Kuzmić SRB – član žirija
Novinarsku karijeru je započeo osamdesetih godina u kultnoj emisiji Index 202. Kao muzički urednik i novinar na radiju Beograd 202 sarađivao je i na drugim programima Radio televizije Beograd i u medijskim kućama Politika, Borba…
U prvoj polovini devedesetih sa nekolicinom prijatelja pokreće jednu od prvih privatnih i nezavisnih radio stanica, Radio Pingvin, na kojoj radi autorske muzičke emisije i posao muzičkog urednika. Prelaskom na Radio Index, nastavlja da se bavi istim poslovima, a takođe radi i kao snimatelj i muzički producent/postproducent u sopstvenom studiju i urednik nekoliko značajnih muzičkih izdanja tog vremena (EKV – „Dum dum“, Partibrejkers – „Ledeno doba“, kompilacija „Beograd je svet“, itd.).
Krajem devedesetih odlazi u Afriku, gde radi kao izvršni producent u Front Line Promotions, sarađujući sa vrhunskim muzičarim tog regiona (Oliver Mtkudzi, Brenda Fassi, itd). Takođe radi na postavljanju i pokretanju novih radio i tv stanica i muzičkih studija na teritoriji južne polovine Afrike.
Trenutno radi kao autor i voditelj više muzičkih emisija i muzički urednik na radiju Beograd 202 i televiziji Beograd.

Marko Randjelovic
Marko Randjelović SRB – član žirija
Roden je, živi i radi u Zaječaru. Jedan je od osnivača neformalnog Omladinskog Tima Reanimacija i Festivala Alternativne Kulture Zalet. Aktivno učestvuje u radu organizacionog tima zaječarske Gitarijade od 2004. godine, a radio je i u Domu omladine Zaječar na poziciji PR menadžera.Trenutno radi u Ustanovi Gitarijada Zaječar i bavi grafičkim dizajnom i audio i video produkcijom. Kao gitarista i autor, muzikom se bavi od 1994. godine i do sada je bio član bendova: Šaka jada, Astrolyth i Nekršteni.
dusan_hedl_2011web
Dušan Hedl  SLO – član žirija
Rođen 1961. godine u Mariboru, gde je završio srednje i visoko obrazovanje, a 2006. diplomirao je, na GEA College, College of Business. U oblasti kulture radi od 1977. godine, a kao tinejdžer preuzima organizaciju interdisciplinarnih kulturnih projekata i postaje jedan od glavnih inicijatora i vođa inovativnih kulturnih programa u severoistočnoj Sloveniji, posebno u oblasti omladinske (sub) kulture i tzv.  alternativne kulture. Između ostalog, povezuje i organizuje rok muzičku scenu u severoistočnoj Sloveniji sa No Border Jam festivalom i nizom drugih srodnih koncerata. 1994. godine incirao je projekat “Punkappella” američko-slovenački punk hor, a takođe je oformio projekat “Rokerji pojejo pesnike”. Osnivač je Supkulturnog azila.

Dragutin-Matosevic
Dragutin Matošević BIH – član žirija
U svet muzike Matošević je ušao krajem pedesetih godina prvo kao obožavalac, a tokom sedamdesetih i kao muzičar (vokal i bas gitarista). Od 01. januara 2000. godine do danas urednik je baze podataka ex YU singles (www.barikada.com) sa informacijama o više od 4.400 malih gramofonskih ploča beat, pop i rock muzike objavljenih od 1950-tih godina pa sve do današnjih dana. Od 2000. do 2004. godine Matošević bio je urednik, novinar, fotograf i web dizajner sajta www.muzika.bosnia.ba a za rad na ovom internet projektu nagrađen je statuom “Davorin”, najvećom muzičkom nagradom u Bosni i Hercegovini. Istakao se kao rok menadžer a njegove muzičke priloge objavljivali su brojni mediji iz regiona, a Rock Express, Dnevni avaz, Oslobođenje, Jutarnji list, Tuzlanski list, samo su neki od njih. Trenutno radi na Enciklopediji o tuzlanskom roku.

Igor-Polak
Igor Polak CRO – član žirija
Nakon višegodišnje karijere u menadžmentu finansijskih ustanova krajem 2009. vraća se u „muzičke vode“ i osniva internet muzički portal www.mixer.hr kroz koji pokreće i prvo internacionalno gitarsko internet takmičenje u Hrvatskoj (Master2010), te podstaknut odazivom i interesom muzičara nastavlja sa takmičenjima basista i bubnjara (Bassmaster & Dvoboj bubnjara) što 2011. prerasta u Zagreb Guitar Show koji će ove godine doživeti svoje četvrto izdanje. U sklopu ovog događaja do sada su, između ostalih, nastupili Richie Kotzen, Albert Lee, Guthrie Govan, Marco Minnemann, Brian Beller, Phil Hilborne, Vincenzo Maurogiovanni, Hedras Ramos, Reggie Washington, Scoot Henderson, Jeff Berlin, Dennis Chambers, Zele Lipovača i Vedran Božić. Od sezone 2012/2013. stalni je član organizacionog odbora HGF festivala, jednog od najdugovečnijih demo festivala u Hrvatskoj koji je ove godine doživeo svoje 18. izdanje, te kroz svoje aktivnosti kontinuirano radi na promovisanju nove muzike i novih izvođača.

PantaDzamba
Panta Džambazoski MAK – član žirija
Džambazoski je poznati makedonski muzičar i novinar. Njegovo bubnjarske aktivnosti vezuju se za kultne bendove Mizar, kome je dao i ime, i Arhangel a takođe je svirao u grupi Berlin Gori.Novinarsku karijeru započeo je u omladinskom listu „Mlad Borec u kome je prvobitno bio muzički urednik, te je nakon toga pisao u redakcijama druge tematike. Danas je urednik poznate makedonske tv stanice Telma a pre toga bio je urednik i dopisnik iz inostranstva u makedonskom dnevnom listu Nova Makedonija. Danas i dalje povremeno svira, a poslednje aktivnosti vezuju se za grupu The Reporters sastavljenu od poznatih makedonskih novinara.

Vasko Gromkov (1)
Vasko Gromkov BG – član žirija
Vasko Gromkov je rodjen u gradu Kula, u Bugarskoj. Vrlo rano poičinje da radi kao DJ, od 1981 godine i u Bugarskoj je do sada osvojio 11 nacionalnih nagrada u ovoj oblasti. Poslednjih nekoliko godina živi u Sofii i radi istovremeno kao: scenarista, radio i TV voditelj, muzički novinar i kao Retro DJ. Već 4 godine vodi muzicku emisiju “NOVO 10 + 2” na drugom programu Bugarske nacionalne televizije i član je Saveza bugarskih novinara. Kao novinar je pratio preko 400 top koncerata. 6 godina je pratio “Gitarijadu”, kao jedini bugarski novinar. Suorganizator je i član žirija bugarskog rock festivala “Silata na Rocka”, sa kojim je Gitarijada potpisala protokol o saradnji ove godine.

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *