D ZOO: “Rad zasnivamo na energiji i iskrenosti” (INTERVJU)

Sa severa Srbije na 48. Gitarijadu stiže grupa D Zoo. Energična petorka iz Subotice nastala iz inicijalnog hip-hop dua nastupiće u polufinalu ovogodišnjeg najistrajnijeg festivala u ovom delu sveta posvećenog demo bendovima i imati priliku da se bori za vredne nagrade.

Fantastičan je osećaj biti izabran za učesnika festivala kao što je Gitarijada u Zaječaru, a kada se tome doda činjenica da je konkurencija bila veoma velika, osećaj je još bolji. Poneti inercijom pozitivne energije festivala koji su za nama, u bendu je prisutan jedan optimističan duh i raspoloženje i jedva čekamo da se susretnemo sa novim ljudima, kao i sa onima sa kojima smo već delili binu.“, euforično u jedan glas kažu Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (gitara), Ivan Dević (bas) i Dušan Pualić (bubnjevi).

Na samom početku postojanja D Zoo je delovao u formi dvočlanog hip-hop sastava, ali ih je vukao tvrđi i kompleksniji zvuk.

Nakon nekih godinu dana početnog rada, u novembru mesecu 2010. godine oformili smo bend i krenuli polako, ali sigurno u potragu za novim zvukom. Od tada do sredine 2012. godine radili smo na prvom talasu pesama koje smo na leto iste godine uobličili u demo album prvenac, koji smo potpuno samostalno uradili i izbacili uz pomoć, svega, nekoliko prijatelja. Od tada do danas, izvodeći pesme upravo sa tog albuma, dobili smo mnoštvo zvaničnih i nezvaničnih potvrda od strane publike i stručne muzičke javnosti. Sve to, stvorilo je plodno tlo za dalji rad na novom materijalu i nastavkom potrage za zvukom D ZOO-a.“, preneo je neke od najvažnijih detalja iz dosadašnjeg toka karijere Filip Budanović, jedan od vokala subotičkog benda.

D ZOO je bend koji se prvenstveno zasniva na energiji i iskrenosti, tačnije na iskrenoj razmeni energije sa publikom i ljudima koji poštuju naš rad.“, kažu članovi grupe, a muziku koju stvaraju i sviraju definišu na sledeći način: „Može se reći da je to suštinski kombinacija repa i metala sa manjim primesama drugih pravaca, ali D ZOO i dalje, u izvesnom smislu, traga za svojim muzičkim izrazom.

Iza ovog petočlanog sastava su uspesi na festivalima Omladina u Subotici, BARF i BDFL 2014, a krunu predstavlja učešće na Gitarijadi.

Gitarijada je festival sa velikom tradicijom i u svakom smislu je velika čast biti deo tog festivala. Biće to veliki izazov za jedan mladi bend, kao što smo mi, da sviramo pred velikim brojem ljudi na ozbiljnoj festivalskoj opremi, ali to je upravo ono zbog čega smo ušli u celu ovu priču, da predstavimo svoj rad i dobijemo povratne reakcije od što šireg auditorijuma.“, poručuju iz D ZOO ekipe.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.