D ZOO – Subotica (SRB)

dzoo

D ZOO je nastao u Subotici i deluje od oktobra 2010. godine. Članovi benda su Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (gitara), Ivan Dević (bas) i Dušan Pualić (bubnjevi). Muzički pravac benda se može okarakterisati kao kombinacija metal-a i hip-hop-a uz obogaćivanje zvuka primesama rock-a.
Tekstovi benda D ZOO inspirisani su urbanim temama, sa kritičkim diskursom stvarnosti, punim ironije. Grupa D ZOO u muzičku scenu želi da unese novu energiju, želju za drugačijim komuniciranjem i razumevanjem realnosti.
U junu 2012. je izašao prvi album pod nazivom „Welcome To D ZOO“, kao samostalno izdanje, na kom bend sarađuje sa izvođačima kao što su: Rajahman, Iskaz, DJ BKO, Kandžija, OriginAll…
2013. godine objavljen je spot za pesmu Benk Roberi koji je bio predstavljen u nekoliko muzičkih emisija, kao i na MTV-u.
Krajem godine D ZOO osvaja nagradu za najbolju interpretaciju na festivalu BARF 3.
U proteklom periodu D ZOO je ostvario niz značajnih koncertnih nastupa sa grupama Prti Bee Gee, Sunshine, Iskaz, Beogradski Sindikat i Marčelo i Filteri. Zahvaljujući ovoj muzičkoj saradnji sa mnogim značajnim grupama savremene domaće scene, subotička grupa D ZOO stekla je dragoceno iskustvo i uspela je da se afirmiše kao autentični sastav koji dosledno sprovodi svoj multižanrovski, moderni muzički izraz. Zbog svega ovoga, kao i zbog prepoznatljivog scenskog nastupa bend D ZOO sve više osvaja naklonost muzičke publike.

Fotografije sa nastupa na 48. Gitarijadi

foto: Ivica Ivanović

Nastup na 48.Gitarijadi:

Zapratite bend na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/dzoofficial?ref_type=bookmark

https://www.youtube.com/user/dzoofficial

https://twitter.com/dzoofficial

http://www.dzoo.rs/

2 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *