Danas počinje zagrevanje za 49. Gitarijadu

Od večeras do 29. jula, na Trgu Oslobođenja u Zaječaru će biti održan još jedan WARM UP – prateći  program 49. Gitarijade. WARM UP 2015 će, kao i prethodne godine, predstavljati pravo zagrevanje za  veliki spektakl koji će na zaječarskoj Kraljevici biti održan od 29. jula do 1. avgusta.

Večeras će biti održan četvrti memorijalni koncert “Dragan Stepanović Stepa”, a nastupiće bend  Rocktori sa prijateljima, čiji je Stepa bio bubnjar. Od 20:00 sati nastupa Ž DUR, od 20:30 – Momčilo Moša Radenković, a koncert Rocktora počinje u 21:00 sat.

U nedelju 26. jula, takođe od 20 sati, nastupa Memento, od 20:30 – Bele Najk čarape, 21:30 – ULIX, i od 21:30 – VIS Novi Dan.

Ponedeljak 27. jul, rezervisan je za nastup bendova: Persona Non Grata, od 20 sati, od 20:30 nastupa bend Good Ol Bastards, dok nastup benda School Bus počinje u 21 sat.

U utorak 28. jula u okviru WARM UP 2015, od 20 sati će nastupiti bend Bas i Stega, pobednici 46.  Gitarijade, nakon njih će, od 22 sata, nastupiti Texas Flood, uz direktan prenos koncerta na Radio Beogradu 202.

Takodje večeras, u Bugarskoj će biti predstavljen program 49. Gitarijade. Promocija će biti organizovana u okviru šestog DJ Retro Festa, koji se održava u letnjoj bašti restorana Klasik (Telegraf) u Vidinu.Očekuje se veliko interesovanje, jer je od ove godine i bugarskim demo bendovima omogućeno da se Vidin je poslednja stanica ovogodišnjeg Gitarijada Promo toura, a osim u Bugarskoj, program 49. Gitarijade je ove godine promovisan i u Makedoniji, Hrvatskoj, Austriji i u nekoliko gradova širom Srbije.

Osim 14 demo bendova, koji će se takmičiti za laskavo priznanje pobednika 49. Gitarijade, u revijalnom delu ovogodišnjeg festivala, na ukupno 4 bine nastupiće i: Guano Apes, Therapy?, Laibach, Dubioza Kolektiv, Darko Rundek Cargo Trio, Gibboni & Vlatko Stefanovski, Kerber, Galija, Van Gog, Električni Orgazam, Generacija 5, Nikola Vranjković, Hard Time, Karizma, D Zoo, Dok7, Giga Groovy Going Group, Mr. Albino, Scarlet Notes, Mangrov, Dingospo Dali, Daniel Marques, Beltango Trio, Miroslav Tadić sa braćom Teofilović, Đura i mornari, Vrane kamene, Kora, Alisa, Diva Demolution (Australija), Er Goliam (Bugarska), Plutonia, New Deal, Madicine band, Sveti Gral, 8. Dan, Persona Non Grata.

Danas takodje počinje i 3D ART FEST, u okviru koga će 5 umetnika iz Bugarske i 5 umetnika iz Srbije narednih dana raditi na izradi likovnih dela u 3D formatu na javnim površinama u Zaječaru.

Od sutra (nedelja 26. jul) u Zaječaru počinje i Rock Akademija, organizovana za demo bendove koji su se plasirali u polufinale ovogodišnje Gitarijade.

Osim ovih, u vreme trajanja Gitarijade u Zaječaru će se održati još nekoliko paralelnih programa, poput:

GITARIJADA FREE ZONE, u okviru koga će biti organizovano nekoliko tribina i promocija knjiga, filmova, muzičkih albuma, izdavačkih kuća i drugih festivala u regionu.

GITARIJADA EXPO, u okviru koga će biti predstavljene kultura i tradicija Makedonije i Indonezije

GITARIJADA VISUAL, na kome će, pored već pomenutog 3D ART FESTIVALA, biti održan 10. Medjunarodni salon Rok fotografije i izložba ilustracija.

U okviru GUITAR ART STAGE-a, biće održano i nekoliko majstorskih radionica za akustičnu i električnu gitaru.

Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. MOTO SKUP, koji će biti održan od 31. jula do 1. avgusta i koji će okupiti na hiljade bajkera iz zemlje i regiona.

Za sve posetioce Gitarijade, tradicionalno je organizovan i besplatan smeštaj u ROCK KAMPU, uz jedan besplatan obrok dnevno.

Ulaz na sve programe 49. Gitarijade u Zaječaru i ove godine je BESPLATAN!

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *