Disciplina Kičme izdala boks set “Ove ruke nisu male 3”

Disciplima Kičme koja je 2011. godine nastupila na 45. zaječarskoj Gitarijadi, predstavila je boks set “Ove ruke nisu male 3”.

spek-disdiplina-kicme_620x0

Diskografska kuća “Maskom rekords” predstavila je u petak u “Metropolis mjuzik kafeu” u Beogradu boks set “Ove ruke nisu male 3”, kultne prestoničke grupe “Disciplina kičme”. U njemu su tri diska (remasterizovani albumi “Najlepši hitovi uživo”, “Dečja pesma”, “Zeleni Zub na planeti dosade” i “Nova iznenađenja za nova pokolenja”, sa bonusima) i DVD sa 12 arhivskih snimaka sa koncerata i snimanja spotova, prenose Večernje Novosti.

Rok novinar i publicista Aleksandar Žikić rekao je da na ovdašnjoj sceni gde je sve teško, a ako nije teško onda je glupo, najbolje kad izađe ovakav boks set, sa nekim od najboljih jugoslovenskih albuma ikada snimljenih:

– Bez obzira na to što nas sa svih strana napadaju bas, bubanj, trube i glas, sve je artikulisano.

Rok kritičar Dragan Ambrozić istakao je da je “Šarlo Akrobata” bila prva grupa sa kojom je Dušan Kojić Koja došao na scenu, a da je sa “Disciplinom kičme” bio stožer formiranja alternativne jugoslovenske rok scene. Po njemu, “Ove ruke nisu male 3” predstavlja vrhunski domet jugoslovenske scene osamdesetih i devedesetih, koji nije samo uspomena, već i poruka za budućnost.

– Hvala što ste došli po ovom kijametu, pravi ste fanovi – zahvalio se Koja na kraju govorancije. – Čudim se Džimiju Pejdžu koji svake godine izdaje remikse, jer mi je dosadno da stalno slušam svoje pesme. Ipak, dok smo pakovali ovaj boks set, bio sam uzbuđen. Ovo je kapitalno delo jugoslovenskog rokenrola, prenose Večernje Novosti.

Izvor: Večernje Novosti

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *