Dodelom priznanja počela 49. Gitarijada

Zaječarska Gitarijada, najveća i najstarija rok manifestacija u Evropi, ima svojevrsnu tradiciju: svake godine, u vreme Gitarijade, Zaječar postaje evropska prestonica rokenrola i pored svog gradonačelnika dobija i rokonačelnika, kako prestonici i priliči.
Čast da ponese laskavu titulu rokonačelnika 49. Gitarijade pripala je Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija, frontmenu niške grupe Galija.

Svečanost proglašenja novog rokonačelnika održana je na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romuliana, u prisustvu čelnika Grada Zaječara, uglednih zvanica i novinara.

Na Feliks Romuliani uveličao je nastup bubnjara Drum Dum Festa.Memorijalnu nagradu „Kostadin Kostadinović – Čauš“, ustanovljenu prošle godine, ovogodišnjem laueratu Vladimiru Jankoviću Džetu, uručio je zamenik gradonačelnika Zaječara dr Mirko Nikolić.

Ključ koji se tradicionalno dodeljuje rokonačelniku i ima oblik stilizovane gitare Neši Galiji uručio je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović.

„O Neši Galiji je suvišno išta pričati. Imam dovoljno godina da pamtim pobedu Galije na Gitarijadi, kao i mnogi ovde prisutni. Čast mi je što će me Neša makar i simbolično zamenjivati u vreme trajanja 49. Gitarijade“, rekao je gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović prilikom uručivanja ključa grada novom rokonačelniku.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *