Gitarijada – najbolji brend regiona

Gitarijada je najbolji brend Timočkog regiona – odlučio je žiri koji dodeljuje nagradu  „Kapetan Miša Anastasijević“. Ovu prestižnu nagradu uručuje novosadska agencija „Media invent„, u saradnji sa asocijacijama privrednika i lokalnim samoupravama najuspešnijim pojedincima, privrednicima i institucijama za doprinos u različitim sferama života.

U obrazloženju nagrade, koja se dodeljuje od 2010. godine, istaknuto je da je Gitarijada najstariji festival neafirmisanih bendova koji će 2014. godine biti organizovan po 48. put.

Okupljajući desetine hiljada posetilaca iz čitave zemlje i inostranstva ovaj festival spada u red najznačajnijih muzičkih događaja u regionu. Gitarijada je do današnjih dana odolela izazovima vremena, pre svega zahvaljujući doslednosti u očuvanju autentičnog identiteta.“ rekli su organizatori skupa prilikom uručivanja nagrade za najbolji brend regiona, vd direktoru Ustanove Gitarijada, Perislavu Duciću.

Ovo priznanje doživljavam kao priznanje svima onima koji su u dosadašnjem periodu radili na tome da ova manifestacija preživi i najteže periode i opstane do današnjih dana. Lokalna samouprava je prepoznala neiskorišćene resurse ove manifestacije i tokom decembra meseca prošle godine osnovala Ustanovu Gitarijada i time stvorila ambijenta za njen budući razvoj, ne samo kao pokretača programa u oblasti kulture i kvaliteta života u Zaječaru nego i kao velikog resursa u smislu pokretanja turističke privrede“, rekao je Ducić zahvaljujući se na prestižnoj nagradi.

Partneri u oganizovanju ove akcije su grad Zaječar i Regionalna privredna komora Zaječar.

Foto: Miloš Milojević

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *