GITARIJADA OBELEŽAVA SVETSKI DAN MUZIKE

Povodom Svetskog dana muzike, u nedelju, 21. juna, na zaječarskm Trgu Oslobođenja, kroz dva programska sadržaja predstaviće se najdugovečniji rok festival – Gitarijada.

U okviru predstavljanja Gitarijade biće organizovana promocija Kreativnog kursa gitare, koji u Zaječaru realizuju Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“. Ovom prilikom organizovan je Koncert PETRA JANKOVIĆA klasičnog gitariste, profesora Džejkobs muzičke škole Indijana Univerziteta i autora Kreativnog Kursa Gitare.

Koncert klasične gitare je samo još jedan u nizu, koje će zajedno organizovati, Guitar Art Festival i Gitarijada u okviru svoje saradnje. Zajednički cilj organizatora je da publici u Zaječaru omoguće gostovanje mnogobrojnih gitarskih virtuoza i da na taj način još više popularišu i razviju kulturu vezanu za gitaru.

Početak promocije i koncert Petra Jankovića zakazan je za 20:30 časova.

Nakon koncerta klasične gitare, nastupiće poznati zaječarski dvojac, vokal Aleksandra Stojanović i gitarista Ivica Popović (Alexandra i Icke), koji osim svojim specifičnim muzičkim izrazom, plene kvalitetom i energijom.

Ustanova Gitarijada, obeležavanje Svetskog dana muzike počeće dan ranije, u subotu 20. juna.

Na zaječarskom Trgu  nastupiće predstavnici DRUM DUM FESTIVALA iz Leskovca. Nastup Drum Dum grupe počinje u 19 časova. Njihov performans možete ispratiti i na III muzičkom festivalu pod vedrim nebom „Višnjarijada 2015“ koji će biti održan istog dana, u zaječarskom naselju Višnjar  (Drugi most / Suvi most).

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *