GITARIJADA OSTVARILA SARADNJU SA HRVATSKIM I SLOVENAČKIM FESTIVALIMA

Delegacija Ustanove Gitarijada je proteklog vikenda boravila u službenoj poseti Zagrebu i Ljubljani radi ostvarivanja konkretne saradnje sa tamošnjim muzičkim festivalima koji takođe promovišu mlade neafirmisane bendove.

Delegacija koju su činili Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada, Marko Jeftić, producent festivala i Branimir Lokner, predsednik žirija Gitarijade u Zagrebu je potpisala Protokol o saradnji sa hrvatskim demo festivalom HGF. Naime, od ove godine će ova dva festivala razmenivati pobednike kojima će biti obezbeđeni nastupi na hrvatskom tj. sprskom festivalu. Zanimljivo je da će svi bendovi prilikom prijavljivanja za HGF imati mogućnost da se, ukoliko žele, prijave i na zaječarsku Gitarijadu. U Zagrebu je dogovorena i promocija Gitarijade koja će u tom gradu biti održana 18. marta kada će se hrvatskoj publici prvi put predstaviti pobednici 48. Gitarijade a promo turneja će biti održana u nekoliko gradova Hrvatske. Tokom posete Zagrebu takođe je bilo reči o organizovanju turneja srpskih demo bendova van granica naše zemlje kroz razmenu sa demo bendovima iz inostranstva.

Delegacija Gitarijade je prilikom posete Ljubljani započela i razgovore oko organizovanja promo turneje i predstavljanja zaječarske Gitarijade u ovoj zemlji.

Prošle godine je na zaječarsku Gitarijadu stiglo 11 prijava iz Hrvatske i 2 prijave iz Slovenije a očekuje se da će ove godine taj broj biti znatno veći.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *