Hurleur – Negotin, SRB

hurleur

HURLEUR je Negotinski bend nastao krajem 2011. spontano u priči. Na početku su svirali covere (Metallica, Motorhead, Slayer, Megadeth, Anthrax…).

Okrenuti heavy/thrash metal sceni, prve autorske pesme su bile u tim žanrovima. Kasnije, tokom 2013.godine, posle niza svirki (promocija gitarijade Zaječar, Boljevac, klubske svirke Kladovo, Negotin, Bor, moto skupovi) repertoar su proširili sa obradama Goblina, Ritam Nereda, Džukela, a samim tim, javljaju se i drugačije ideje za autorske stvari.

Hurleur su počeli pisati tekstove na srpskom. U aprilu 2014 snimili su 2 pesme u kućnoj produkciji: „Mesije“, “Nostalgija“. Tokom 2014. kao jedan od najboljih koncerata pokazao se nastup na Prnjavorstocku. Na tom festivalu članovi benda su se upoznali sa Ivanom Petrovićem (Sharks Snakes & Planes) kod koga su u februaru snimili svoj prvi demo po imenu „CAI!“. Na demou  se nalazi 7 pesama i obrada Džukela „Amerika“.

Hurleur je učestvovao na festivalu Bunt Rock Masters, i na Belgrade demo Fest-u (gde su stigli do polufinala). Ovaj mladi bend čine momci uzrasta od 17 do 19 godina: Nikola Petrović( gitara, vokal), Miloš Ilić(bas gitara), Samir Dazdarević (gitara) i Aleksa Dinić(bubanj).

Njihovu autorsku muziku opisuju kao krik jedne generacije sa tekstovima punim bunta koji govore o trenutnom stanju u kom se naše društvo nalazi.

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *