Izložba ilustracija knjige Ilustrovani rokenrol vodič Davida Vartabedijana

Večereas, 31. jula u sklopu pratećeg programa GITARIJADA VISUAL, u pešačkoj zoni ulice Timočke Bune, od 19 časova biće priređena izložba  ilustracija knjige Ilustrovani rokenrol vodič Davida Vartabedijana.

zajecar-izlozba-vartabedijan

Ilustracije iz knjige „Ilustrovani rokenrol vodič“, su nastale u razmaku od pet godina. Taj vremenski period se i vidi u pristupu samoj ilustraciji, razlog je previše jednostavan, čovek se uči dok je živ, a takvi su i likovi predstavljeni na ilustracijama. Nije bilo baš jednostavno iscrtati likove koje (uglavnom) slušam od moje pa recimo sedme godine, a to je već sada sasvim dovoljan broj, što godina, što preslušane muzike i odgledanih koncerata. Trebalo je tu i prisetititi se nekih detalja koji su vizuelno vrlo važni za nacrtani lik. Mukotrpno ali i krajnje zabavno, crtanje ove knjige je bilo još jedno putovanje kroz rokenrol istoriju koja me prati odmalena i uvek nudi nove izazove.

„Do sada sam u Zaječaru izlagao dva puta. Treća srećna izložba je vezana za ovogodišnju 49. Gitarijadu, sasvim sigurno najdugovečniji rokenrol festival na svetu. Same ilustracije osim što odgovaraju danima kada Zaječar živi rokenrol punim plučima, pružaju i jedan novi pogled na likovnu umetnost i muzičku umetnost, čija spona postaje neraskidiva, baš kao i bezvremenska umetnost aktera samih ilustracija.

Iskreno se nadam da će publika uživati posmatrajući izložbu“  – rekao je David Vartabedijan

Davdesetak izloženih tabli, sa skicama, finalnim i nekim neobjavljenim ilustracijama predstavljaju lični izbor crteža predstavljenih u knjizi „Ilustrovani rokenrol vodič“, koja ulazi u novu godinu svog života.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *