MicroWave: „Oduvaćemo publiku energijom“ (INTERVJU)

Mlada, ali veoma talentovana grupa MicroWave iz Vršca, koja u autorskim numerama kombinuje različite muzičke stilove, imaće priliku da nakon zapaženih učešća na Demo mastersu i Belgrade Demo Fest Live ove godine nastupi i na najvećem demo festivalu na ovom podneblju, Zaječarskoj Gitarijadi.

Kada im je javljeno da je stručni žiri odabrao i njih među četrnaest polufinalista bili su zatečeni i pozitivno iznenađeni, jer kako sami kažu, nisu očekivali da će biti „izabrani od toliko velikog broja izuzetno kvalitetnih bendova“.

Nastali su u avgustu 2011. godine, postava je od osnivanja pretrpela nekoliko promena, a najzapaženije uspehe ostvarili su upravo u sadašnjem sastavu koji čine: Sara Cvetković (gitara), Srđan Lončarski (bubanj), David Jerković (bas gitara, vokal), Anton Kercov (gitara, prateći vokal), Davor Belić (vokal) i  Petar Matijević (programming).

Članovi sam bend posmatraju kao svoju drugu porodicu, a takav pristup smatraju jednim od najvećih kvaliteta.

To što smo toliko bliski omogućava nam i bolju atmosferu i na bini i u pesmama koje pišemo, kao i u bekstejdžu i posle svirke.“, ponosno ističu iz vršačkog tabora.

Muzika koju stvaraju i izvode sadrži elemente različitih žanrova, te je nezahvalno govoriti kojoj odrednici pripadaju. Kažu da su sebe do nedavno smatrali klasičnim nu metal sastavom, ali da su dobijali i druge etikete.

Pri polovini pisanja pesama za prvi album, na kome trenutno radimo, sasvim slučajno počele su da se pojavljuju neke stvari koje su uticale na to da se žanr izmeni poprilično i da nastane nešto što nismo do sada nigde čuli, a to je kombinacija naše strarije muzike sa uplivima orkestra, terci na gitarama, solažama koje se inače u nu metalu ne pojavljuju.“, kažu MicroWave, a uz osmeh dodaju da bi se nove pesme mogle okarakterisati kao „melodic rap nu metal/core“.

Gitarijadu vide kao dodatni vid promocije sopstvenog autorstva i kao prečicu do ostvarenja cilja, a nestrpljivo čekaju da počne cela manifestacija uključujući i Rok akademiju.

Očekujemo da u Zaječaru oduvamo publiku energijom i našom muzikom, a nadamo se da ćemo imati priliku da sviramo pred podjednako brojnom publikom kao i naše kolege prošlih godina, a ako nam to sve donese neku od nagrada, to će nam biti potvrda da ono što volimo i negujemo radimo kako treba i da se ljudima to sviđa.“

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *