Miroslav Tadić i Braća Teofilović

braca-teofilovic

U saradnji sa Guitar Art Festivalom na centralnom gradskom trgu i WORLD MUSIC STAGE u subotu, 1. avgusta od 19 časova nastupiće Miroslav Tadić sa braćom Teofilović.

Miroslav Tadić 

Formalno obrazovanje završio je, u SAD-u, posle studiranja u Italiji i Jugoslaviji, gde je i rođen. Nastupao je i snimao sa najpoznatijim domaćim i svetskim umetnicima. Poslednjih godina Tadić se usredsredio na improvizacije u kojima se kombinuju i suprotstavljaju različiti muzički oblici uključujići barok, klasičnu muziku Evrope i severnih Indijanaca, folklorne tradicije istočne Evrope, bluz, džez i rok. Zapažena je njegova pionirska primena klasičnih i flamenko tehnika u sviranju električne gitare. Pisao je muziku za mnoge nagrađivane eksperimentalne filmove, pozorište i ples. Od 1985. godine predaje na Kalifornijskom institutu umetnosti u Los Anđelesu.

Braća Teofilovići

Ratko i Radiša, jedinstveni su izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Tokom petnaest godina priprema, pre nego što su se odlučili da prekinu tišinu i stupe na svetsku etno-muzičku scenu. Uspeli su, između ostalog, da reše „misteriju drugog glasa“ i pronađu dugo izgubljene harmonije tradicionalnog pevanja. Njihov debi album „Čuvari sna“ objavljen 1998, prvi je u nizu od četiri CD-a koji čine inicijalni ciklus.

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *