OTVORENA 48. GITARIJADA I 18. MOTO SKUP

Sinoć je pred oko 7 hiljada posetilaca na carskoj palati Felix Romuliana svečano otvoren festival 48. Gitarijada i 18. Moto skup.
Hor Viva Vox je otvorio sinoćnji program i svojim koncertom, koji je muzički obuhvatio neke od najvećih rok hitova u njima svojstvenom aranžmanu, oduševio prisutne a mnogi su njihov nastup opisali kao „raspamećujući“.
Usledila je dodela novoustanovljene nagrade „Kostadin Kostadinović Čauš“ za izuzetan doprinos afirmaciji muzičkog stvaralaštva mladih koja je ove godine dodeljena Radio Beogradu 202 koji istovremeno proslavlja i značajan jubilej 45 godina rada.
Na Felix Romuliani je ustoličen i novi Rokonačelnik grada Zaječara i Gitarijade, Bruno Langer iz grupe Atomsko sklonište koji je prilikom zahvaljivanja na ovoj tituli rekao da je Zaječar jedna od retkih rok oaza koja je uspela da sačuva vrednosti koje promoviše ova subkultura.
Ključevi grada uručeni su i predstavnicima Moto kluba Noćni vukovi u znak iskrenog prijateljstva i vekovnih veza naša dva naroda i neraskidivih veza rokenrola i ljubitelja dvotočkaša.
Program je nastavljen nastupom Vlade Divljana nakon čega je usledio i koncert Marije Šerifović koja je za ovu priliku pripremila obrade domaćih i stranih rok hitova.
Iako je u gotovo čitavoj Srbiji sinoć padala kiša, Zaječar je ostao pošteđen na zadovoljstvo svih prisutnih a program se danas seli na 4 stejdža u samom gradu, na Kraljevici, trgu Oslobođenja, pešačkoj zoni kod pozorišta Timočke krajine i moto skupu a večeras su zakazane i promocija Bedem festa iz Nikšića, tribina pod nazivom Tuzlanski rok tokom dekada i promocija dokumentarnog filma o grupi Mizar.
Na Rock stage-u večeras počinju polufinalna takmičenja a u revijalnom delu programa između ostalih nastupaju Prljavo Kazalište i grupa Kerber.

Foto: zajecar.info
Foto: www.ivicaivanovic.com
Foto: Color 202

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *