PLUTONIA

PLUTONIA – Pobednici Mini Gitarijade u Smederevu (25.06.2017)

Plutonia je osnovana pre 15 godina u Beogradu i godinama se svrstava u vodeće beogradske cover bendove, a u poslednje dve godine se predstavlja publici i sa autorskim materijalom. Energija živog nastupa, kvalitet sviranja i širok repertoar domaćih i stranih rock hitova, sa dozom karakterističnog autorskog pečata, izdvaja Plutoniu od većine bendova.U dosadašnjoj karijeri bend je odsvirao preko 500 živih nastupa u raznim koncertnim prostorijama, od brojnih klupskih do open air festivalskih. Plutonia je učestvovala i uvek se rado odaziva i na brojne koncerte humanitarnog karaktera.

Plutonia definiše svoj autorski stil kao savremeni mainstream hard rock sa primesama klasičnog rocka, gothica, metala i pop-a. Stalni članovi Plutonie su: Jelena Asja Sitarica – vokal, Zlatko Bokun – gitara, Predrag Ćesarević – bas gitara i Srđan Duždević – bubnjevi. Pridruženi članovi benda su Karolina Avramović (vokal) i Milan Mitrašinović (klavijature).

Plutonia je dosad snimila 4 autorske kompozicije ( Vatra, Beleg na duši, Sanjam, Anti G) koje su objavljene na Youtube kanalu benda. Bend rado i često sarađuje sa drugim muzičarima i autorima.