Pobednici HGF-a Soul Radio premijerno u Beogradu na promociji zaječarske Gitarijade

Grupa Soul Radio, pobednici prošlogodišnjeg renomiranog Hrvatskog glazbenog festivala (HGF), premijerno će nastupiti u Beogradu 14. marta u Domu omladine na događaju koji će upriličiti Zaječarska Gitarijada u okviru Guitar Art Festivala.

soulradio2

Soul Radio, osnovani 2011., proteklu godinu smatraju za najuspešniju do sada tokom koje su zabeležili značajne uspehe na nekoliko festivala, a kao kruna svega i pobedili na osamnaestom izdanju HGF festivala i time stekli titulu najboljeg hrvatskog demo benda u 2014. godini.

Ovaj višečlani sastav, čiji zvuk predstavlja interesantnu fuziju soula, fanka i bluza, 14. marta po prvi put predstaviće se publici u Srbiji, što će biti jedan od prvih konkretnih koraka nakon potpisivanja protokola o saradnji Gitarijade i HGF-a. Ovom prilikom bend će, između ostalih, predstaviti i numere sa nedavno objavljenog EP izdanja „Uvodna emisija“.

soulradio1

„Jako smo uzbuđeni što nastupamo po prvi puta u Beogradu. Pripremali smo se da što bolje zvučimo jer imamo puno respekta prema tamošnjoj sceni i znamo gdje dolazimo. Raduje nas suradnja Zaječarske Gitarijade sa HGF-om, jer se sada bendovima otvaraju prilike da sviraju u široj regiji. Smatramo da trebamo biti regionalno dobro povezani jer ima mnogo kvalitetnih bendova, a samo npr. hrvatska scena nije dovoljno velika da zadovolji kritičnu masu kvalitetnih bendova stoga treba raditi na povezivanju regija i samim time povećanju scene.“, izjavio je Matko Benčić, basista Soul Radio, poručivši publici „Pripremili smo Vam funky i groovy svirku tako da se pripremite na mrdanje guzovima“.

Video Soul Radio:

Prošlogodišnji član žirija Gitarijade, član organizacionog tima HGF festivala i urednik portala Mixer.hr, Igor Polak ističe da oba festivala dele iste interese – “promocija nove muzike i novih izvođača, te pomoć mladim glazbenicima da se afirmiraju na sceni.”

“Dugovječnost, kako Gitarijade tako i HGF Demo Festivala dovoljno govori o tome da su glazbenici prepoznali šansu koju im oba festivala pružaju, te da su oba festivala postala institucije za sebe u razvoju regionalne demo scene. U novoj sezoni smislili smo mnogo zajedničkih akcija o kojima ćete ubrzo saznati više.“, rekao je Igor Polak.

Raznolik program 14. marta u Domu omladine Beograda

Događaj u okviru koga će Soul Radio nastupiti u subotu, 14. marta, u Domu omladine Beograda upriličiće Zaječarska Gitarijada u okviru Guitar Art Festivala. Tog dana od ranih jutarnjih časova posetioci će moći da prisustvuju brojnim programima: muzičkoj i strip berzi, tribinama i debatama, izložbi fotografija, takođe održaće se i konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen deo programa 49. Gitarijade u Zaječaru, promovisan spot Meda Vuk i Sandokan (pobednici publike 48. Gitarijade) i album prvenac D Zoo (pobednici 48. Gitarijade sa teritorije Srbije).

Istog dana biće otvoren i konkurs za prijavu takmičarskih bendova. Od 22h uslediće koncert bendova Soul Radio, Meda Vuk i Sandokan i D Zoo. Detaljan program ovog događaja uskoro će biti objavljen.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *