Počela 47. Gitarijada

Gitarijada Otvaranje - Romulijana - 0013Juče, 1. avgusta 2013. godine, je na kasnoantičkom lokalitetu carske palate Felix Romuliana, otvorena 47. Gitarijada i 17. Moto skup. Pred prepunim gledalištem, čast da otvore najstariji festival imao je bend “Serbian jazz, bre”, koji je zaječarcima i gostima pružio sat vremena multimedijalnog spektakla.

Nakon njih usledio je svečani deo večeri, svim okupljenima obratio se g-din. Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, a nakon njega i g-din. Saša Mirković, predsednik skupštine grada Zaječara. Pozdravivši sve prisutne oni su zvanično otvorili ovogodišnje izdanje Gitarijade. Nakon toga svečano su uručeni ključevi grada novom rokonačelniku, Goranu Šepi, popularnom Galetu iz grupe Kerber, koji je nakon doživljenih ovacija rekao da mu ovo priznanje puno znači i lično ali i njegovoj grupi Kerber.

Usledila je promocija knjige, autora Zorana Aleksića, pod nazivom “Zaječarska rapsodija”, koja obuhvata bukvalno sve vezano za rok muziku na području grada Zaječara, u periodu od 1940 do 2012. godine. O knjizi su govorili Branimir Bane Lokner i autor.

Na kraju večeri, pred publiku su izašle „Neverne bebe“ i pružile skoro dva sata muzike ali i emocija na koncertu koji će se sigurno još dugo pamtiti u Zaječaru.

Večeras se sve seli u Zaječar, gde će ljudi imati mogućnost da zabavu potraže na tri bine od kojih će jedna biti smeštena na samom trgu, a druge dve će se naći na Kraljevici. U centru grada oformljen je i info štand gde će volonteri posetiocima pružati potrebne informacije kao i zona protiv govora mržnje u kojoj će posetioci moći da snime svoje poruke i pruže podršku „No hate speech movement“ kampanji.

Podsećamo, ulaz na sve programe zaječarske Gitarijade je BESPLATAN, kao i smeštaj u rok kampu. Kompletan program možete pogledati u sekciji PROGRAM na našem sajtu

Možda vam se svidi i...

2 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *