POČELA ROCK AKADEMIJA U ZAJEČARU

U okviru pretećih programa 49. Gitarijade, danas je u muzičkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Zaječaru počela ROCK  AKADEMIJA. 7 demo bendova, polufinalista ovogodišnjeg festivala, do 29. jula imaće priliku da prisustvuje predavanjima iz muzičke teorije i prakse.

Prvog dana Rock Akademije održano je uvodno predavanje i upoznavanje sa učesnicima.

Ispred Ustanove Gitarijada Zaječar i u ime grada Zaječara, dobrodošlicu demo bendovima poželeo je direktor Ustanove Gitarijada, gospodin Perislav Ducić:

„U toku narednih dana prisustvovaćete zanimljivim i korisnim predavanjima, eminentnih predavača, koji će u okviru svog dela moći da vas upute na tajne vašeg budućeg zanata“.

Ukupno sedam demo bendova koji su se prijavili za učešće na rock akademiji imaju privilegiju da prisustvuju predavanjima:

Nikole Vranjkovića, poznatog kompozitora, muzičara, gitariste, tekstopisaca i producenta, Saše Ristića, profesora, direktora Drum Dum Festivala iz Leskovca, Dragiše Radulovića PR menadžera i  Amera Sujoldžića, koji je zadužen za žičane instrumente, odnosno gitare.

„Bendovi greše  i ja sam grešio puno, ali ćemo zajedno preći sve to. Važno je da iskoristite ono vreme, koje provedete u Zaječaru i da su vam podjednako važni menadžeri, producenti i novinari“ rekao je Dragiša Radulović, koji će već sutra održati predavanje iz oblasti PR-a, marketinga i promocije benda.

Amer Sujoldžić, jedan od predavača upoznao je učesnike sa tokom programa Rock Akademije, koji će se odvijati tokom narednih dana.

Učesnici će biti podeljeni u grupe i početi sa radom uporedo na žičanim instrumentima i bubnjevima, a saznaće nešto novo i iz oblasti PR-a, menadžeringa i produkcije.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *