Press konferencija povodom 50. jubilarne Gitarijade

slider50

Danas je u Domu omladine Beograda održana prva Press konferencija povodom 50. jubilarne Gitarijade, koja će u Zaječaru biti održana od 11. do 13. avgusta na gradskom stadionu na Kraljevici.

Organizator (CEKIT – Centar za kulturu i turizam grada Zaječara) saopštio je da će u revijalnom delu programa nastupiti: Teška industrija, Ritam nereda, Orthodox Celts, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Love Hunters, Kerber i Uriah Heep, kao i da će za nekoliko dana biti objavljeno ime još jednog velikog benda.

Što se neafirmisanih demo bendova tiče, nastupiće bendovi iz regiona, koji su se plasirali učešćem na partnerskim festivalima, dok će domaći bendovi obezbediti plasman kroz takozvane male Gitarijade, koje će biti održane u nekoliko gradova Srbije. Prijave demo bendova za nastup na 50. Gitarijadi su putem sajta www.gitarijada.org.

Tokom 3 dana festivala biće organizovani brojni prateći programi, a za posetioce je obezbeđen besplatan smeštaj u kampu, uz jedan obrok dnevno.

Nakon muzičkog dela programa, u bioskopu pod otvorenim nebom biće emitovani filmovi sa rok tematikom.

Na konferenciji su, pored predstavnika grada Zaječara, govorili i Aleksandar Petrović, poznatiji kao Aca Seltik, frontmen grupe Orthodox Celts, koji je ove godine promoter 50. Gitarijade i Miša Aleksić, basista Riblje čorbe, koja će nastupiti drugog dana Gitarijade i oni su istakli važnost ovog festivala i značaj koji on ima za neafirmisane demo bendove.

Zaječarska Gitarijada je jedan od najznačajnijih muzičkih događaja u regionu, poznata po kvalitetnom zvuku i odličnom provodu, a festival već godinama ima podršku Zaječarske pivare. Sa idejom da se prave stvari nikad ne menjaju, Zaječarsko je i ove godine ZA Gitarijadu.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *