PROMOCIJA NIKŠIĆKOG BEDEM FEST-A NA 48. GITARIJADI

U okviru pratećeg programa 48. Gitarijade u Irish Pub-u Rivendall održana je promocija Bedem fest-a koji je sastavni deo manifestacije “Septembarski dani kulture u Nikšiću. Petar Šundić, izvršni direktor festival je rekao da je ovaj muzički događaj omogućio mnogim bendovima da široj publici predstave svoj autorski rad.

“Tribute to Ekv” je 2010. godine okupio preko 70 nikšićkih muzičara I postavio temelje događaja koji je svaku narednu godinu donio napredak u svim segmentima organizacije.

“Bedem fest 2”, pod nazivom “Idemo” u smislu bunta i avangardnog vriska nastavlja dobru praksu okupljanja nikšićkih muzičara i sinergiju različitih generacija koji na autentičan način, a u skladu sa sloganom festa, donose obrade kultnih pjesama koje su obilježile datu epohu u svjetskoj muzici.

“Bedem fest 3” otvara prostor za 19 autorskih bendova iz Nikšića koji su predstavili svoj autorski rad. Po prvi put festival je trajao dvije večeri.

“No money No compromise” predstavljao je svojevrsnu revoluciju obzirom na učešće 28 izvođača iz regiona, uz besplatan ulaz. Velika scena tvrđave u Nikšiću po kojoj je festival i dobio ime, svojim istorijskim duhom i akustičnošću, uz veliki broj posjetilaca i fantastičnu atmosferu, dobila je nove dimenzije u duhu univerzalnosti i kosmopolitizma. Nosioci programa bili su Kanda kodža i Nebojša i Darkwood Dub.

“Bedem fest 5” koji će se održati od 5 – 7.09.2014. imaće humani karakter a novčana sredstva će biti namenjena za kupovinu instrumenata za potrebe članstva Saveza Slijepih Crne Gore, koji će imati zadovoljstvo da otvori ovogodišnji Bedem fest.

Organizatori festivala su najavili da će u sklopu programa nastupiti i pobednik 48. Gitarijade u Zaječaru kao i učesnici iz Crne Gore, grupa Manitou, a headlineri ovogodišnjeg programa su Rambo Amadeus, Partibrejkersi, Edo maajka, Zbogom Brus Lee i drugi.

Iz organizacije Bedem festa ističu da očekuju oko 10.000 posetilaca, nadaju se dobrom vremenu i pozivaju sve ljude da početkom septembra dođu u Nikšić.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *