PROSLAVLJEN 120. ROĐENDAN ZAJEČARSKE PIVARE

Na Trgu oslobođenja u Zaječaru svečano je obeležen 120. rođendan ZAJEČARSKE PIVARE. Povodom jubileja jednog od simbola grada Zaječara, Zaječarskog piva na gradskom skveru nastupili su: članovi Centra za tardicionalne umetnosti „Koreni“  iz Zaječara, orkestar „Zlatne Trube“ iz Knjaževca, bend Roktori iz Zaječara, a za kraj divne večeri sve prisutne je zabavljao sastav Bajaga i instruktori.

Posebno zadovoljstvo povodom 120 godina rada i jako dobrog trenda na tržištu, izrazio je Dejan Vatović, direktor Zaječarske pivare:

„Veoma smo ponosni na 120 godina uspešnog rada. Ono što nas u današnjem trenutku naročito raduje je, uspeh Zaječarskog piva na našem tržištu, koji se nekako poklopio sa proslavom našeg jubileja i to je nešto što nas sve čini zadovoljnima. Svih 120 godina, ljudi su se trudili da održe vrhunski kvalitet piva i to je ono što nas je održalo sve ovo vreme“.

Čestitke povodom jubileja Zaječarske pivare, između ostalih, uputio je direktor Ustanove Gitarijada Zaječar, Perislav Ducić

„Ustanova Gitarijada se pridružuje čestitkama povodom 120. rođendana Zaječarske pivare, uz želju da se dugogodišnja i uspešna saradnja ova dva najpoznatija zaječarska brenda nastavi u duhu dobrih poslovnih odnosa“.

Pred prepunim gradskim trgom u Zaječaru, nastupio je sastav „Bajaga i Instruktori“. Oni su pevali svoje dobro poznate hitove, a zaječarska publika je svaku pesmu nagradila aplauzom. Na konferenciji za novinare, koja je tokom dana organizovana, prisutnima se obratio Momčilo Bajagić „Bajaga“.

„Veliko mi je zadovoljstvo što smo upravo mi bend, koji svira sada kada je proslava. Stvarno mi je drago da smo  tu danas, baš kad je taj jubilej. 120 godina nije malo, pivo je dobro, svi ga hvale. Inače, poslednji put smo u Zaječaru bili na Gitarijadi“.

Na Trgu u Zaječaru nastupili su i Roktori. Članovi benda „Roktori“ ovog puta lečili su svojom muzikom. Oni su svima prisutnima poklonili jedno divno veče  i lepe emocije, izvodeći poznate svetske hitove.

Tokom dana svi zaintersovani, mogli su da se upoznaju sa istorijom pivare, odnosno kako je tekao razvoj pivare korz različita doba, od početka, pa sve do industrijalizacije i današnjeg dana. Organizovna je i edukacija na temu odgovorne konzumacije, koja je jako važna, gde su svi sugrađani mogli da probaju takozvane „pijane naočare“ koje simuliraju vid pod dejstvm alkohola. Takođe, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, svako je mogao da proba simulator čeonog sudara i simulator prevrtanja, a sve u cilju bezbedne vožnje i odgovornog ponašanja.

Podsećanja radi, povodom jubileja, između ostalog, na tržište je lansirano Zaječarsko pivo u ambalaži od 0,33l i sa četiri različite istorijske etikete. Svaka od etiketa predstavlja stilizovanu verziju neke od etiketa iz prošlosti.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *