PRVO VEČE 49. GITARIJADE NADMAŠILO SVA OČEKIVANJA

Pred krcatom Kraljevicom, nastupom prošlogodišnjih pobednika sa teritorije Srbije, grupom D ZOO, počeo je je program na Rock Stage-u 49. Gitarijade.

Ovi mladi momci iz Subotice svirali su muziku sa svog novog albuma Treća armija trećeg sveta. Studijski album je deo nagrade, koju je ovaj bend osvojio pobedom na 48. Gitarijadi, koji će izdati PGP RTS, u saradnji sa Ustanovom Gitarijada Zaječar.

rundek

Nakon Pobednika, nastuipio je Darko Rundek Kargo trio sa tvorcem legendarnog jugoslovenskog benda Hustor, Darkom Rundekom na čelu. Dugo su se park šumom na Kraljevici u Zaječaru orile nove , ali i stare Rundekove pesme. Pred velikim brojem novinara, dugo i strpljivo je Rundek odgovarao na sva pitanja i u prvi plan istakao značaj Gitarijade.

rundekpress

To je ozbiljna stvar, biti na jednom Festivalu, koji ima toliku tradiciju i da postoje mesta, gde novi bendovi izlaze i mešaju se sa starima“.

Nakon Darka Rundeka i Cargo trija, na binu su izašli Gibonni i Vlatko Stefanovski i priredili koncert koji će posetioci 49, Gitarijade dugo pamtiti.

„Gitarijada je izrasla u veliki festival. Mladi žive za njega i zato su večeras bili tu u ovolikom broju. Gibonni  i ja već dugo sarađujemo, skoro 17 godina. Volim njegove pesme i čast mi je  i zadovoljstvo to što imam priliku da ih sa njim izvodim.“ rekao je Vlatko Stefanovski.

11822321_907076372664502_6268155121658682875_n

Zlatan Stipišić Gibonni bio je ljubazan da nam prenese svoje iskustvo sa Gitarijade gde je nastupao sa bivšim bendom “Osmi putnik”:

„Bio sam  na Gitarijadi sa bendom, pre 28 godina, koji je odisao energijom i entuzijazmom. Bend koji je poslednji takve vrste, jer su tada izvođači znali da nose instrumete i po par kilometara radi probe“.

NikolaVranjkovic

Usledio je nesvakidašnji nastup Nikole Vranjkovića, muzičara, kompozitora, gitariste i tekstopisca. Svako ko je pratio i prati rad Nikole Vranjkovića nije mogao da ostane ravnodušan. Pesmama iz bogatog repertoara Nikola je održao  prepoznatljivu atmosferu. Obraćajući se novinarima, nakon nastupa, Nikola se osvrnuo i na svoje učešće u radu Rock akademije, koj aje organizhovana za polufinaliste 49. Gitarijade.

„Radio sam ovih dana i radionicu, čast mi je bila i zadovoljstvo, pažljivo su me slušali i na Rock Akademiji, kao što su me i ovde na koncertu slušali“.

gigagroovygoinggroup

Giga Groovy Going Group, bend iz Beograda poslednji je sastav koji je nastupio prve večeri na Rock Stage-u. Uz vernu rokenrol publiku, koja je do pred zoru uživala u više nego fantastičnom nastupu, ova muzička grupa dala je dobru najavu za program koji tek sledi.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *