Regulator

Regulator

Regulator je alternativni metal bend iz Vrnjačke Banje, osnovan 2009, ali u to vreme bend je svirao samo obrade drugih stranih metal bendova. Tadašnji sastav su činili Ognjen Ilić, Luka Petrović, Goran Janjušić i Stevan Zekanović. Tek kasne 2010. bend počinje sa autorskim radom, koji je zahtevao puniji zvuk, samim tim i ritam gitaristu, tako da se bendu priključio dugogodišnji prijatelj članova benda, Bogdan Brđović. Stevana Zekanovića na mestu bubnjara zamenjuje Jovan Pavlović, član bivše grupe KFTN, koji je na tom mestu i danas.

Regulator je postao neizostavan deo vrnjačke muzičke scene, nastupajući na svakoj svirci u svom rodnom gradu počevši od januara 2011., kada su nastupili na mini festivalu „Drugom Stranom“. Nakon toga je usledio „BeerFest“ u V. Banji, i tada su prvi put nastupili pred većom publikom, u punom sastavu, sa nekoliko autorskih pesama. Takođe su vrlo često nastupali
u bližoj okolini Vrnjačke Banje: pojavili su se na kraljevačkom „Street Art“ festivalu, kao i više puta u kafeu „Bounty“, takođe u Kraljevu, i učestvovovali su na trsteničkoj Gitarijadi. Nastupili su i na par humanitarnih koncerata održanih u klubu „Podroom“ u V. Banji, koje su organizovali uz pomoć „Ženskog Centra Milica“, sarađujući sa svim ostalim banjskim bendovima. Pojavili su se i u dokumentarcu o banjskoj muzičkoj sceni, pod nazivom „Vrba Ispod Zemlje“, koji je bio prezentovan u lokalnom bioskopu 2012. godine.

Tokom cele 2011. kroz bend je tekla izuzetno velika stvaralačka energija i nakon godinu dana sviranja, prvi demo snimak je objavljen u januaru 2012., a već drugi u maju iste godine. Svaki demo sadrži 4 pesme, koje je publika dobro prihvatila. Interesantno je što su oba demo snimka snimana „na živo“, tj. svi instrumenti na jednoj traci, a vokali naknadno snimani u kući vokaliste. Ceo bend učestvuje u stvaranju muzike, aranžmana kao i tekstova, koji se tiču buđenja ekološke svesti, života i odnosa čoveka prema prirodi, kao i same prirode.

4 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *