RETROSPEKTIVA TREĆEG DANA NAJSTARIJEG ROCK FESTIVALA

Na glavnoj bini , koja je smeštena na zaječarskoj Kraljevici , treći dan  49. Gitarijade protekao je odlično uz bogat program.

Guano Apes! Dugo očekivani koncert usledio je upravo sinoć, u gradu na dva Timoka, u gradu rokenrola.

“Zdravo Zaječar!” rekla je Sandra Nasić čime je počeo nesvakidašmji i snažan nastup ovog benda, svetskog renomea. Veliki broj posetilaca uživao je gotovo dva sata uz bend, koji je upravo svoju karijeru počeo na jednom takmičenju demo bendova. Guano Apes dao je savršenu uvertiru drugom delu nastupa polufinalista.

Prvi bend, druge polufinalne večeri bio je bend  MERIAN iz Bugarske, koji kaže “Strahovit grad, strahovita publika  i velik adrenalin”. Nakon njih predstavili su se SINOVI iz Bosne i Hercegovine. Na biinu su potom stali momci iz Valjeva Y.O.X. koji su oduševljeno pričali o svom nastupu., a potom su Svemirci pokazali šta znaju .Nakon nastupa HiQulus je podelio svoje utiske: „Svirali smo iz ljubavi svoje autorske stvari ali ništa do sada ovoliko veliko. Veliki Todor iz Robinovih Hudova o večerašnjem nastupu na Gitarijadi kazao je: „ Harizma je ono što se reflektuje i upravo nam je publika poslala svu energiju. Čast da zatvori polufinalno takmičenje na 49. Gitarijadi pripala je hrvatskom bendu Syleth iz Rijeke koji je nastao 2011. godine.

Kerber, bend u znaku troglavog psa, nakon prvih nota pokrenuo je masu ljudi na zaječarskoj Kraljevici. Nastup niškog benda usled velike količine padavina, nismo mogli da čujemo na prošlogodišnjem izdanju Festivala, ali ova vanvremenska muzička grupa je to sinoć i te kako nadoknadila.

Veče na Rock Stage-u zatvorio je fenommenalni Laibach. O njima je dovoljno reći da ih je čak  i Rammstein smatrao svojevremeno uzorima. Njihova muzika je mnogo više od umetnosti!

„Ovde smo drugi put i sve je sjajno organizovano.  I danas kada treba da nastupimo i da stanemo na binu, nikada ne znamo sta možemo da očekujemo od publike. Jednostavno se sve desi spontano. To što oni nama pokažu da nas prihvataju nam zaista puno znači. Ovo je velika bina. U planu je poseta Severnoj Koreji i tek tada ne znamo šta da očekujemo“  rekla je Mina.

U toku dana, prisutvovali smo promociji albuma „Rocknroll“ Hard time

i promociji kompilacije hrvatskog hardrocka i havy metala, kao koncertu grupe Kora.

Ujedno su počeli i programi na Bike Stage-u, nastupima odličnih bendova: Persona Non Grata, Diva Demolution, Sveti Gral i Madicine band.

Otvorena je izložba ilustracija iz knjige „Ilustrovani rock n roll vodič“ autora Davida Vartabedijana, gde je na istom mestu , sat kasnije, u pešačkoj zoni ulic Timočke bune nastupio Daniel Markes.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.