Smoke Shakers: “Gitarijada je priznanje za naš rad” (INTERVJU)

Pravo iz makedonskog grada Kavadarci u polufinale Gitarijade u Zaječaru stiže grupa Smoke Shakers. Goran Cvijanović (vokal), Aleksandar Dimitrov (gitara), Riste Dimitrov (gitara), Orce Pavlov (bas gitara) i Riste Naumov (bubnjevi) prošle godine osvojili su treće mesto na banjalučkom Demofestu što samo potvrđuje ispravnost odluke žirija Gitarijade da je reč o veoma perspektivnom sastavu.

Informaciju o izboru među četrnaest polufinalnih bendova pomenuta petorka primila je sa oduševljenjem.

Vrlo smo zadovoljni i istovremeno ponosni, jer odabir u polufinaliste Zaječarske gitarijade predstavlja priznanje za naš rad, te nam svakako podiže moral i daje ohrabrenje za dalji rad.”, kažu članovi Smoke Shakers.

Smoke Shakers je formiran 2008. godine, prema rečima pevača, sasvim slučajno. Formiranje su inicirali Riste i Aleksandar Dimitrov kojima se odmah pridružio Goran Cvijanović, a potom su priču svojim dolascima uobličili Riste Naumov i Orce Pavlov.

Nakon uspešnog nastupa na Demofestu u Banjaluci i osvojenog trećeg mesta prepustili su se avanturi prvog albuma na kome trenutno rade.

Sviramo indie rock, a naša muzika je vrlo iskrena i dolazi od strane pet individualaca te na kraju nastaje jedna harmonična, simpatična celina.”, ukratko su opisali svoje delovanje makedonski muzičari.

Članovi grupe ističu da je i sam odabir među 14 od 218 prijavljenih bendova značajan uspeh, ali…

Naravno, očekivanja su nam pre svega da se dopadnemo publici i žiriju. Što se tiče nagrade ako ih bude ok, a ako ih ne bude isto ok, jer i sam nastup na Zaječarskoj gitarijadi predstavlja ogromno zadovoljstvo i čast.”

Podsećanja radi svi polufinalisi imaju mogućnost učešća na Rok Akademiji koja će se održati neposredno pred početak zvaničnog dela programa 48. Gitarijade.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *