Super Confusion

Super Confusion
Super Confusion

Kratka Biografija:
Žanr muzike se teško može okarakterisati, ali Super Confusion je mešavina instrumentalne fusion jazz muzike, sa primesama elektronskog, etno, rock, funk žanra. Ovim momcima je važno da se stvarno ne svrstavaju u neke već predođredene muzičke tokove, već da naprave svoj. Tako je i nastala ideja o rođenju benda koji teži ka tome da otkloni predrasude o instrumentalnoj muzici.

Nastupi i svirke:

Bend je radio mnoštvo klubskih svirki po Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, itd… Bend je osvojio nagradu za najbolje muzičare 2009. na gitarijadi u Ratkovu (Novi Sad). Leta 2009 osvojio prvo mesto na Plana demo festu u konkurenciji 30 bendova. Najveći uspeh benda se odnosi naravno na pobedu na nacionalnom finalu Global Battle Of The Bands (u konkurenciji od 100 bendova iz Srbije), što ih plasira na svetsko takmičenje koje se se održalo 27. aprila 2010. u Londonu, Engleska. S ovom činjenicom možemo navesti da je Super Confusion prvi instrumentalni bend u Srbiji koji je obezbedio ove nagrade i priznanja u veoma kratkom roku. Super Confusion je takođe u toku avgusta 2010 imao bitnu saradnju sa Balkan Rock Initiative, gde je bend predstavljao Srbiju u projektu PERFORGE u Bugarskoj. Projekat je sponzorisan od Evropske unije, a cilj projekta je bila integracija muzčiara iz različitih evropskih zemalja i obezbedivanje dovoljno znanja iz različitih oblasti u sferi muzike u Evropskoj uniji.
Takođe, bend ima i svoj altruistički aspekt – zadnji koncert koju je imao ovaj bend van Srbije je bio u Italiji, gde je učestvovao na humanitarnom festivalu Emergency, za pomoć deci iz Afričkih država, a takođe je učestvovao i u domaćim humanitarnim akcijama poput – ,,Hocu i ja da budem rocker“ i sl.

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *