U poseti učesnicima rok akademije

U susret 48. Gitarijadi, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta gospodin Nenad Borovčanin, posetio je juče, 28. 7. 2014. godine, Zaječar.

Borovčanina su dočekali zamenik gradonačelnika Zaječara dr Mirko Nikolić i tim Timočkog omladinskog centra te su zajedno u prostorijama Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ posetili učesnike rok akademije.

Obraćajući se učesnicima rok akademije i prisutnim novinarima Nenad Borovčanin naglasio je važnost održavanja ovakvog festivala i istakao zadovoljstvo što Gitarijada, kao lider u regionu u promociji rokenrola i kreativnih industrija, ovoliko dugo traje i pruža podršku mladim neafirmisanim rok bendovima.

U nastavku posete u prostorijama Ustanove Gitarijada sa direktorom Perislavom Ducićem i producentom festivala Markom Jeftićem, Borovčanin je upoznat sa  raznovrsnim programom festivala koji se u toku 4 dana održava na 5 bina. On je tom prilikom obećao podršku Ministarstva svim inicijativama koje promovišu kreativno provođenje slobodnog vremena i motivišu mlade da se bave rokenrol muzikom.

Na prijemu kod gradonačelnika Zaječara Velimira Ognjenovića gospodin Borovčanin je istakao važnost nastavka saradnje Kancelarije za mlade odnosno podrške lokalne samouprave u logistici i međusektorskoj saradnji sa svim činiocima omladinske politike na lokalu, naročito udruženjima građana.

Rok akademija startovala je u subotu 26. jula i realizuje se uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *