Žiri 47. Gitarijade

Branimir LoknerBranimir Lokner, predsednik žirija, rođen 19.5.1961. godine u Zemunu, a novinarstvom se bavi od 1980. godine.

Pisao za veliki broj štampanih medija: „Džuboks“, „Rock“, „Glas Omladine“, „Stav“, „Non“, „Omladinska Iskra“, „Valter“, „Zum Reporter“, „Dnevnik“,itd. Kao saradnik u urednik radio na radio stanicama („RadioBeograd 202“, „Radio Jugoslavija“, „Radio Pingvin“, „Radio Politika“) i TV kanalima „Treći Kanal RTS“, „NS Plus“, „TV Politika“, „Prvi programa RTS“, itd.), a kao urednik radio u nekoliko diskografskih kuća.

Objavio je dve knjige, „Kritičko pakovanje“ (1994.) i „Kritičko pakovanje 2“ (2002.).

Bio član i predsednik žirija na svim značajnijim festivalima posvećenim rock muzici na prostoru bivše Jugoslavije, učesnik i inicijator puno tribina i javnih debata.

Dragiša RadulovićDragiša Radulović, član žirija, rođen 20.12.1985. godine u Boru, ljubav prema rokenrolu otkrio još u ranim razredima osnovne škole.

Tokom srednjoškolskog obrazovanja sarađivao sa radio stanicama iz Srbije. Kao student ekonomije počinje se interesovati i za drugu stranu muzičke industrije, te je tokom 2008. godine aktivno učestvovao kao urednik i novinar u razvoju internet magazina www.rockserbia.net, što je rezultiralo odličnim pozicioniranjem ovog projekta. Istovremeno radeći na pomenutom portalu počeo je sa menadžerisanjem bendova sa prostora bivše Jugoslavije i postao saradnik nekoliko magazina i radio stanica u regionu.

Godine 2010. odbranio je master rad pod nazivom „Savremene tehnologije u tržišnim odnosima s javnošću u muzičkoj industriji“ na Fakultetu organizacionih nauka.

Marta 2011. godine pokreće online magazin www.timemachinemusic.org, jedini medij sa ex-YU konceptom.

Učestvovao u  nekoliko tribina i debata o muzičkoj industriji, sarađivao kao PR menadžer sa preko 50 afirmisanih imena iz svih ex-YU republika, preko 20 regionalnih i evropskih festivala poverili su mu ulogu PR menadžera, član žirija desetak rock festivala, aktivni saradnik mnoštvo radio, TV, Internet i štampanih medija sa teritorije bivše Jugoslavije.

Dragutin MatoševićDragutin Matošević, član žirija, rođen 9.1.1952. godine u Tuzli (Bosna i Hercegovina), u svet muzike ušao je krajem pedesetih godina prvo kao obožavalac, a tokom sedamdesetih i kao muzičar (vokal i bas gitarista).

Od 01. januara 2000. godine do danas urednik baze podataka ex YU singles (koja je u sada sastavu www.barikada.com) u kojoj su predstavljene informacije o više od 4.400 malih gramofonskih ploča beat, pop i rock muzike objavljenih od pedesetih godina pa sve do današnjih vremena na prostoru bivše Jugoslavije.

U period od 2000. do 2004. godine gospodin Matošević bio je urednik muzika.bosnia.ba obavljajući aktivnosti novinara, fotografaa, web dizajnera, prevodioca. Za rad na ovom internet projektu nagrađen je statuom „Davorin“, najvećom muzičkom nagradom u Bosni i Hercegovini.

Muzičke priloge Dragutina Matoševića objavljivali su brojni mediji iz regiona, a Rock Express, Dnevni avaz, Oslobođenje, Jutarnji list, Tuzlanski list samo su neki od njih.

Istakao se kao menadžer nekoliko muzičkih sastava, učešćem u nekoliko internet projekata, sarađujući sa brojnim radio stanicama, uređujući radio emisije, organizovanjem mnoštvo koncerata i mnogim drugim aktivnostima u okviru muzičke industrije.

najdaDejan Najdanović Najda, član žirija, rođen 8. avgusta 1971. u Nišu, vrsni je gitarista i jedan od najboljih vokala na ovim prostorima.

Široj javnosti postao je poznat po prelasku iz niške grupe Kremer u legendarni Smak sa kojim i danas nastupa. Najda je sa Smakom snimio i objavio dva studijska i dva uživo snimljena albuma.

Godine 2006. sa Generacijom 5 objavio je album “Energija”. Takođe je i dalje deo ovog kultnog beogradskog sastava.

Aktivno nastupa sa Galetom, frontmenom grupe Kerber, sa kojim uz prateći sastav izvodi najveće hitove Smaka i Kerbera.

Kao autor najviše se ostvario u svom autorskom sastavu Deliverance Inc. sa kojim je pre dve godine objavio istoimeni debi album pod okriljem jedne australijske izdavačke kuće.

Možda vam se svidi i...

4 Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *