ZVANIČNO OTVORENA 55.GITARIJADA U ZAJEČARU

Rokonačelnik Bil Guld i Boško Ničić gradonačelnik Zaječara, foto: Aleksandar Canić

U PRELEPOM AMBIJENTU FELIX ROMULIANE GITARIJADU SU OTVORILI GRADONČELNIK BOŠKO NIČIĆ,ROKONAČELNIK BIL GULD I GRUPA OPS

Sinoć je Rimska carska palata u Gamzigradu bila stecište dobre muzike,odlične rakije i sjajne atmosfere.

Pred velikim brojem fanova,najpre je nastupio bend OPS, predvođen glumcem i pevačem Slobodanom Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom.

OPS je naglasio da se nakon 43 godine vraćaju „na mesto zločina“ jer su 1979-e pobedili na 13.Zaječarskoj Gitarijadi, koja je, zahvaljujući njihovom pseudo pank cirkusu, trajno proterana iz zaječarskog Doma JNA i prešla na letnji termin.

Osmočlana grupa izvela je „uglavnom ljubavne“ numere – „Televizija“, „Jamdiridaj“, „Ona a ni ja“ i „Taxi r’n’r“, a zatim ustupila binu gradonačelniku Bošku Ničiću i rokonačelniku Bilu Guldu, poznatom basisti i šefu benda Faith No More.

Ničić je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što otvara 55.Gitarijadu i što je Zaječar više od pet decenija domaćin stranim i domaćim bendovima i grad rock’n’rolla.

Posebno se zahvalio Bilu Guldu što je prihvatio da bude rokonačelnik najstarijeg festivala na Balkanu i predao mu ključeve grada, kao i domaću rakiju.

Guld se zahvalio na srpskom, rekavši da je ponosan što je dobio priliku da bude rokonačelnik i da se nada da će opravdati očekivanja. Poklonio je Ničiću svoju čuvenu rakiju „Yebiga“, dok je drugu flašu iste namenio publici koja je oduševljeno pristala da je degustira.

OPS je zatim nastavio sa svojim nastupom, a rokonačelnik se fotkao i družio sa fanovima koji su imali samo reči hvale za Bilovu rakiju.

Gitarijada počinje večeras u 19 časova takmičarskim delom u kojem nastupaju demo bendovi, dok u revijalnom delu od 20h sviraju Ascend, Aleksandar Sedlar, Kerber, Valentino i Texas Flood.

Ulaz je, kao i do sada, besplatan.

foto: Aleksandar Canić, Timočka.rs

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *