Ekskluzivni koncert Dubioza Kolektiva na 49. Gitarijadi!

Najveći regionalni bend ovog leta vraća se u Zaječar gde će održati ekskluzivni koncert na 49. Gitarijadi. Ovo će biti jedini nastup Dubioza Kolektiva u Srbiji tokom 2015. godine, kome će upravo posetioci Gitarijade imati privilegiju da prisustvuju!

DK-PromoPhoto-Press-W1024px

Dubioza je pre tri godine prvi put nastupila u gradu pod Kraljevicom, a mediji su tadašnji nastup okarakterisali kao “neverovatan i fenomenalan”. U međuvremenu, od nastupa na 46. Gitarijadi do danas, Dubioza Kolektiv više puta potvrdio je vodeću poziciju kada su regionalni bendovi novijeg datuma u pitanju, “overivši” najveće koncertne sale na prostoru bivše Jugoslavije i zabeleživši veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa širom Evrope.

Na insistiranje publike organizatori su i za 49. izdanje Gitarijade pozvali ovaj mnogočlani sastav koji će u Zaječaru održati jedini ovogodišnji koncert u Srbiji.

dubioza-kolektiv-promo-photo

Drago nam je da učestvujemo na 49. Gitarijadi u Zaječaru. Ime tog festivala zna svaki muzičar koji je u ranoj mladosti stajao ispred ogledala i svirao air guitar kao Jimi Hendrix. Nama je ovo drugi put da smo dobili poziv od organizatora iz Zaječara i jako se veselimo ponovnoj posjeti. Nadamo se da ćemo zateći istu atmosferu kao prošli put i da će nas opet voditi da jedemo u istom restoranu.”, rekli su u svom maniru članovi Dubioza Kolektiva, ne skrivajući zadovoljstvo što će ponovo nastupiti pred publikom na Kraljevici.

Pored DK za sada su potvrđeni nastupi i grupe Galija, koja je daleke 1978. godine pobedila na Gitarijadi, i grupe Kerber, čiji je frontmen Goran Šepa Gale pre dve godine tokom trajanja 47. Gitarijade imao ulogu Rokonačelnika.

Četrdeset deveto izdanje Gitarijade održava se od 29. jula do 1. avgusta. Uskoro će biti poznato ime još jednog hedlajnera.

U toku konkurs za demo bendove

Konkurs za prijavu demo bendova otvoren je 15 marta, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 22. maja. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći ovde: www.gitarijada.org/konkurs.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.