POBEDNICI 48. GITARIJADE ZA TERITORIJU SRBIJE OBJAVILI ALBUM – D ZOO LANSIRALI “TREĆU ARMIJU TREĆEG SVETA”

Na uspešnoj promociji predstojeće 49. Gitarijade (koja će biti održana u Zaječaru od 29. jula do 1. avgusta) u Domu omladine Beograda, predstavljen je album prvenac, subotičkog benda D ZOO, pobednika 48. Gitarijade za teritoriju Srbije. Snimanje prvenca, pod nazivom TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA, deo je nagrade, koja im je zasluženo pripala na protekloj najdugovečnijoj rok manifestaciji.

„Nakon 48. Gitarijade, mi smo odmah krenuli da radimo na albumu i evo do pre nekoliko nedelja, završili smo to snimanje, u studiju „Blaze“. Snimanje je proteklo sjajno, u pitanju je osam pesama. Veoma smo zadovoljni kako to zvuči, sada treba da vidimo šta će da kaže publika“.
Album je snimljen u studiju “Blaze” Miloša Mihajlovića, tokom februara meseca, a Filip Budanović, član benda D ZOO objasnio je zašto se album zove “Treća armija rtećeg sveta”.

„Postoji više razloga, zašto se album zove TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA“, ali naš bend od samog starta prate društveno angažovani tekstovi i bavimo se temama, koje nas okružuju svakodnevno. Dakle, tekstovi na albumu, bave se trenutno najaktuelnijim društvenim pitanjima i zapravo, trudili smo se ne toliko da dajemo odgovore, koliko da postavljamo pitanja. TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA može da simbolizuje sve ljude, koji pokušavaju da na neki način doprinesu nečemu i time se bore protiv nekih pogrešnih vrednosti u društvu, konkretno možda u Srbiji ili na Balkanu, ili gde god. To je generalno tema, koj se kroz osam pesama, na ovaj ili onaj način prožima“.

D ZOO je svojim energičnim nastupom u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda stavio pečat na završnicu promocije najstarijeg rok Festivala. Njihove nastupe očekujemo i u sklopu promotivne turneje 49. Gitariajde.

Kako je Budanović istakao, Gitarijada je bila i jeste, prekretnica u njihovoj karijeri
„Nastup na Gitarijadi, bio je ključni momenat u našoj karijeri, demo karijeri i u tom smislu nas je Gitarijada stvarno lansirala, na sledeću stepenicu, iz tog nekog demo sveta u, na neki način, profesionalni svet. Prvi put smo dobili šansu da snimimo pravi album, kao redovno izdanje, sa kompletnom PR podrškom Gitarijade, što je za nas velika stvar“.

Članovi benda: Filip Budanović (vokal), Andrej Pejović (vokal), Bojan Andrić (bas gitara), Ivan Dević (bas gitara) i Miloš Milin (bubanj) imaju samo reči hvale o Gitarijadi i preporučuju svim demo bendovima da se prijave na konkurs za 49. izdanje (info o konkursu: http://www.gitarijada.org/konkurs)

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *