El Kachon: „Nema veće nagrade od zadovoljne publike“ (intervju)

Veoma kvalitetnu slovenačku demo scenu u Zaječaru do 30. jula do 2. avgusta predstavljaće grupa El Kachon iz Novog Mesta. Ovaj oktet izabran je od strane stručnog žirija među četrnaest najboljih od sveukupno 218 prijavljenih bendova iz sedam država.

Tina Gerbec Radaković (vokal, prateći vokali), Tomi Perinčič (gitara, slajd gitara, vokal, prateći vokali), Andrej Krt Barbič (gitara, usna harmonika, vokal, prateći vokali), Sondža (bas gitara, vokal, prateći vokali), Žiga Dobravc (bubnjevi), Primož Malenšek PimpS (udaraljke, vokal), Mladen Cetina Mlađa (klavijature) i Aleš Dravinec (tonski tehničar, audio inžinjer ADRaudio) „smatraju da muzika ne bi smela da bude stvar takmičenja“, ali ne skrivaju što je žiri prepoznao njihov kvalitet.

„Muzika je emotivni i kreativni proces, na kraju stvar interakcije između benda i publike. Bez lažne skromnosti, duboko verujemo u kvalitet naše muzike, ipak ući u uži izbor je kao dospeti na Top 10 muzičke lestvice slušanosti. Svakako oduševljenje!“, smatraju slovenački muzičari.

El Kachon je sa radom krenuo 2011. godine, kada su osnivači Andrej Krt Barbič i Tomi Perinčič poželeli da svoje slobodno vreme posvete nečemu kreativnom. Priključivanjem Sondže bend prelazi iz hobi faze u ozbiljnije vode, te je ova trojka u kratkom periodu napravila veliki broj pesama.

„Većinom na koncertima sviramo naše pesme, ali i obrade naših uzora. Odličan odziv publike na pesme El Kachon-a nas samo tera da sviramo i stvaramo u istom maniru.“, zadovoljno ističu članovi grupe koja je prošla, kako sami članovi kažu, „klasični put po trnju, od nastupa po klubovima i zabavama do velikih festivala.“

Iako su za tri godine postojanja prošli mnogo toga El Kachon su svesni da im predstoji još mnogo truda i rada

„Sve ono što izgrađuje kvalitetne muzičare osetili smo na svojoj koži, ali nas i mnogo toga još čeka.“

Kažu da od predstojeće 48. Gitarijade očekuju isto što i njihove kolege, a to je pre svega nastup pred brojnom publikom kojoj će predstaviti autorske pesme.

„Nema veće nagrade muzičarima od zadovoljne publike i zajedničkog stvaranja atmosfere dobrog rokenrola. Svakako da bi želeli da pokupimo najbolje kritike, ali ipak nismo tu da se takmičimo već da sviramo. Od Gitarijade očekujemo dobru svirku, zabavu i kvalitetna poznanstva.“

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *