Kiza Bluza Band: “Stvoreni za veliku binu” (intervju)

Kiza Bluza Band sastavljen je od iskusnih muzičara, Zorana Mladenovića i Srđana Nikolića, zaječaraca nastanjenih u glavnom gradu Srbije, i Nikole Rajovića iz Beograda. Pomenuti dvojac iz Zaječara uspešno je delovao u grupi Jelizaveta Bam, ali ih je put odveo na novu stranu, te sada udruženi sa Rajovićem sviraju širom Srbije, ali i van granica zemlje, a krajem jula/početkom avgusta nastupiće u takmičarskom delu 48. Gitarijade.

Odabir Kiza Bluza Benda među polufinaliste u ovakvoj konkurenciji za nas predstavlja izuzetnu čast i privilegiju. Kada nam je saopšteno da nas je žiri odabrao osećali smo se kao deca koja su konačno dobila dugo očekivanu igračku od Deda Mraza.”, preneo je prve utiske benda Zoran Mladenović Kiza.

Čitava decenija prošla je od osnivanja Kiza Bluza Benda, koji je u početku svirao pesme drugih izvođača uz dodavanje autorskog šmeka.

Prvi trenuci ekipe spojene u prostoriji za vežbanje bili su čudni zbog momentalnog poklapanja, bez ikakve rupe i nedostatka u muziciranju. Posle kratkog vremena počeli smo da se družimo i van proba, a kasnije smo postali kao porodica.”, ponosno kažu Zoran Mladenović (gitara i vokal), Srđan Nikolić (bas gitara) i Nikola Rajović (bubnjevi).

Prema rečima Zorana Mladenovića razvojni put benda, iako ga čine iskusni muzičari, prošao je uz “vaspitanje i zalaganje svih pojedinaca uz velika odricanja zarad viših ciljeva. Uz sve nus pojave koje novi organizam poseduje i nosi  bilo je svakojako, ali nikada do te mere gorko i očajno da bi odustali od magije koja nas sve vreme uporno prati.”

Autorske pesme ovog trija, koje su počele da se “kuvaju” 2010. godine, žanrovski šetaju između garažnog rokenrola do punk roka, i predstavljaju “spoj idola” članova grupe, a neki od tih idola su John Bonham, Adam Clayton, Jimi Hendrix, Milan Mladenović, Bob Dylan…

Kiza Bluza Bend je kao stvoren za veliku binu, što više prostora to više slobode u kretanju i kreativnosti”, samouvereni su članovi benda, koji jedva čekaju da počne najistrajniji festival ovog tipa u ovom delu svetu, uz pohvale za vredne nagrade koje su organizatori obezbedili za najbolje.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *