Počele prijave za otvorene časove gitare na 48. Gitarijadi u Zaječaru

U okviru 48. Gitarijade, u sklopu dešavanja na Guitar Art Stage-u, od 31. jula d 2. avgusta otvorene časove gitare za učenike muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara, polaznike kreativnog kursa gitare ali i za sve zainteresovane muzičare, držaće prof gitare Bojan Ivanovski i gitaristi Nikola i Željko Starčević (Trio Balkan Strings).

Otvoreni časovi će se održavati svakog dana od 12 do 15 časova po sledećem rasporedu:

 31.07.2014. – 02.08.2014.
muzicka skola stevan mokranjac zajecar gitarijadaMUZIČKA ŠKOLA „STEVAN MOKRANJAC“

MASTER CLASS – prof gitare Bojan Ivanovski i gitaristi Nikola i Željko Starčević
12,00 – otvoreni čas gitare za učenike muzičke škole „Stevan Mokranjac“
13,00 – otvoreni čas gitare za polaznike kreativnog kursa gitare

jazz cafe 019 zajecar gitarijada
JAZZ CAFFE 019
14,00 – otvoreni čas gitare za sve zainteresovani muzičare
 

PRIJAVE ZA OTVORENI ČAS U JAZZ CAFFE-u

Svi zainteresovani muzičari za otvoreni čas gitare koji će se održavati u Jazz cafe-u od 14 do 15 časova mogu da pošalju svoje prijave sa ličnim podacima (ime, prezime i kratka biografija) na mail adresu mokranjac_za@open.telekom.rs ili lično u prostorijama škole „Stevan Mokranjac“ radnim danima od 9 do 12. Prijave će se primati i neposredno pre početka otvorenog časa.

Na Guitar Art Stage-u koji će se nalaziti u pešačkoj zoni u ulici Timočke bune, od 18 sati je zakazan sledeći program:

31.07.2014. – Koncert etno muzike: Bojana Nikolić & Bojan Ivanovski (glas i gitara)

01.08.2014. – Resital: Nikola & Željko Starčević (duo klasičnih gitara)

02.08.2014. – Resital: Bojan Ivanovski (klasična gitara)

prof gitare Bojan Ivanovski je muzičko obrazovanje je započeo u muzičkoj školi “Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića  završio i srednju školu.  Položio je prijemni ispit na Royal College of  Music u Londonu i na Fakultetu  Muzičke Umetnosti u Beogradu. Diplomirao je  na FMU u klasi prof. Vere  Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu osvojio je preko 20 prvih nagrada od kojih su najznačajnije “Giovani Chitarristi” (Motola, Italija), Summer Gitar Art Festival ( Herceg Novi ) „Murska Sobota“ (Slovenija) “Villa de Aranda” (Valjadolid, Španija)  „Vissani“  (Grcka,Vissani) i specijalne nagrade na takmicenjima  ”Weikersheim“ (Nemačka) i “Akd. Marin Goleminov” (Custendil,Bugarska) “Forum Gitarre Wien” (Bec,Austrija).

Dobitnik je nagrade laureata na medjunarodnom takmičenju za sve muzičke instrumente ”ITHAKA 2007” Ljubjana (Slovenija) u konkurenciji preko 100 kandidata sa svih instrumentalnih odseka.

Usavršavao se na majstorskim kursevima  kod  A.Desiderija, C.Markionea, P.Steidla, T. Hoppstocka , P. Romera i mnogih drugih. Do sada je odrzao koncerte na festivalima  gitare u Španiji, Meksiku, Italiji, Bugarskoj, Sloveniji, Nemačkoj, Crnoj Gori, Grčkoj…

Nikola Starčević (Trio Balkan Strings) rodjen je 1980., živi u Beogradu.2003. diplomirao je gitaru na FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović i sada radi kao prof. gitare u Beogradu. Svira i komponuje različite vrste muzike za gitaru, kamerne sastave i simfonijski orkestar i mnogi gitaristi u svetu izvode njegove kompozicije. Nastupao je sa Triom Balkanske žice na mnogim klasičnim gitarskim, World music i Jazz festivalima u SAD (Boston, Njujork, Čikago, Vašington, Portland, Šarlot, San Francisko,  Grinsboro), Kanadi (Toronto, Vankuver), Italiji, Poljskoj, Madjarskoj, Turskoj, Rusiji, Slovačkoj, Finskoj, Austriji, Nemačkoj, Belgiji, Švajcarskoj, Španiji, Engleskoj, Luksemburgu, Engleskoj, Češkoj, Holandiji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori, Srbiji.Takodje su držali i masterclass studentima klasične i Jazz gitare u Americi (NYU-Univerzitet u Njujorku, The Rivers Jazz School-Boston, New Trier Jazz School-Chicago…), i na mnogim festivalima u Evropi (Esztergom Guitar Festival, Wroclaw Guitar Festival, Encs Guitar Festival.

Diskografija:

CD “Balkan Guitars“ Trio Balkanske žice  (PGP RTS/Sunset-France PlayaSound) mp3

ORIGINAL WORLD FUSION BALKAN JAZZ – ETHNIC CLASSICAL GUITAR MUSIC

CD “Vodenica“ ( Water-mill) Trio Balkanske žice (PGP RTS) mp3

CD “Klasični hitovi i moderni svet gitare“ – Nikola Starčević i Duo Starčević -(PGP RTS/Produkcija Starčević) mp3

Željko Starčević (Trio Balkanske žice) – rodjen je 1986., živi u Beogradu. Završio je srednju muzičku školu: “Davorin Jenko“ u Beogradu, odsek za klasičnu gitaru, u klasi prof. Aleksandra Hadži-Djordjevića. Diplomirao je na odseku za klasičnu gitaru FMU u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. U toku školovanja osvojio je nekoliko nagrada na republičkim takmičenjima i festivalima. Svira različite vrste muzike. Član je akustičnog gitarskog sastava: „Trio Balkanske žice“ ( Trio Balkan Strings ) u kome sa ocem i bratom svira i aranžira originalnu balkansku muziku. Izdavač njihovog CD-a u Srbiji je PGP RTS- Beograd, a u izdanju  Sunset-France-PlayaSound od martu 2004. prisutan je u celom svetu. Trio na koncertima izvodi balkansku muziku za trio a Željko sa bratom Nikolom ( Duo Starčević ), klasičnu i modernu gitarsku muziku

Diskografija:

CD “Balkan Guitars“ Trio Balkanske žice      (PGP RTS/Sunset-France PlayaSound)  mp3

CD “Vodenica“ ( Water-mill) Trio Balkanske žice (PGP RTS) mp3

CD “Klasični hitovi i moderni svet gitare“ – Nikola Starčević i Duo Starčević -(PGP RTS/Produkcija Starčević) mp3   CD dostupan i na CD Baby

 —

Bojana Nikolić završila je master i pohađa doktorske studije katedre za etnomuzikologiju na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Glavni pravac njenog istraživanja su vokalni stilovi I tehnike pevanja Balkana. Od svoje četrnaeste godine profesionalno bavi pevanjem. Učestvovala je na preko 250 koncerata u zemlji i inostranstvu (Amerika, Kanada, Meksiko, Luksemburg, Belgija,

Holandija, Francuska, Kina, Indija, Italija, itd.). Sarađivala je sa mnogim eminentnim muzičarima i grupama koje se bave muzikom Balkana, kao što su narodni orkestar RTS-a pod upravom Ljubiše Pavkovića i Vlade Panovića, grupa Sanja Ilić i „Balkanika“, Brankica Vasić – Vasilisa, Teodosi Spasov, Vlatko Stefanovski, grupa Ognjen Popović i „Prijatelji“, Dragoljub Đuričić, grupa „Hazari“, „Teodulija“, „Biber“, Palya Bea, Tuur Florizoone, Mihally Gyorgy, Mohammed Antar, Bogusz Wekka, Oriol Gonzales i mnogi drugi.

Diskografska izdanja na kojima je učestvovala su:

S kolena na koleno (2003), Sunce jarko treperi da zađe (2004), Balkan koncept (2004), Trojanac (2005), Serbian Ethno Sound I i II (2005. i 2006), Serbian Etno Music Box (2006), Biber (2004), Carski drum (2006), DVD Balkanika live na Kalemegdanu (2006), Salad (2011), solo CD Oj, goro (2012) i Kad zapjevam (2014).

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.