Promocija 48. Gitarijade u Bugarskoj

48. Gitarijada i 18. Moto skup su svoju promo turneju započeli u Bugarskoj. Sa susednim Vidinom, u kojem je održan prvi promo koncert, grad Zaječar ima dugogodišnju kulturnu i privrednu saradnju. Zbog blizine granice između naše dve države i činjenice da poslednjih godina sve veći broj posetilaca iz Bugarske dolazi u Zaječar na Festival i Moto skup, Ustanova Gitarijada je odlučila da promociju ovogodišnjeg festivala započne baš u ovom gradu.

U petak 11. Jula, koncert na letnjoj pozornici kod Gradske galerije u Vidinu, pred više stotina posetilaca održali su niški bend Dok 7, jedan od pobednika publike na zaječarskoj Gitarijadi i grupa Night Shift. Predstavnici lokalnih medija i rukovodstva grada upoznali su prisutne sa programom koji će se dešavati u Zaječaru od 30. jula do 2. avgusta na 48. Gitarijadi.

Iz Vidina, promo karavan se u subotu 12. jula preselio u Berkovicu a zatim na jedan od najviših vrhova Stare planine, Kom, na gotovo 2000 metara nadmorske visine gde je Gitarijada promovisana na moto skupu kojem smo prisustvali na poziv moto kluba „Planinska braća“.  Čelnici bugarskog moto kluba, koji imaju dugogodišnju saradnju sa zaječarskim moto klubom „Triumph“, najavili su dolazak velikog broja svojih članova na predstojeću Gitarijadu i moto skup a bugarska publika koja tradicionalno prati srpsku rok scenu, sa oduševljenjem je ispratila dvočasovni koncert  tokom kojeg su se ujedno upoznali sa programskim sadržajima 48. Gitarijade. Najviše pažnje privukle su najave koncerata Riblje Čorbe, grupe Kerber i popularnog bugarskog benda Sevi koji će otvoriti finalno veče Gitarijade.

Promo turneja se naredne nedelje nastavlja u gradovima Srbije.

Možda vam se svidi i...

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *