Strah od Džeki Čena: “Gitarijada prirodno okruženje rokenrol benda“ (INTERVJU)

Pobedom na nedavno održanom Belgrade Demo Fest Live u kultnom KST-u grupa nesvakidašnjeg naziva, Strah od Džeki Čena iz Gornjeg Milanovca, ostvarila je plasman u polufinale 48. Gitarijade.

 

Nisu nam se još slegli utisci nakon pobede na BDFL-u, a mislima smo već u Zaječaru. To što smo rame uz rame sa još trinaest pažljivo slušanih i selektovanih bendova puno nam znači“, rekli su na početku razgovora iz postave benda, istakavši da je „Gitarijada za jedan rokenrol bend prirodno okruženje“.

 

Marko Pavlović (gitara), Marko Božović (solo gitara, vokal), Jovan Dmitrović (bas gitara) i Andrija Jovanović (bubanj) uprkos takmičarskom karakteru Gitarijade na ostale bendove ne gledaju kao na konkurenciju – „Bez obzira na sve benefite i ogroman pomak koji bi eventualno napravili visokim plasmanom, ne gledamo na ostale bendove kao na konkurenciju, već kao na kolege, umetnike, stvaroce, saradnike…“.

 

Bend u jednom svom delu ima autorsku predistoriju, ali je u ovom konceptu formiran 2010. Iz jednog prijateljskog ambijenta počele su da nastaju i nove pesme, a ubrzo smo krenuli i sa živim nastupima. Uživamo u svirkama, u želji da budemo u aktivi preko cele godine i na što više različitih mesta.“, poručuje četvoročlana ekipa iz Gornjeg Milanovca.

 

Okarakterisani smo kao crossover rock bend i u suštini slažemo se sa tom notom. Autorske pesme su  nam smele, prisutna je harmonija – od ritam sekcije preko gitara za koje verujemo da pružaju autentičan doživljaj, a izvedbu prati energična svirka.“, kažu za sebe članovi grupe koji su muziku koju stvaraju i izvode definisali kao „kung fu r’n’r“.

Ovaj kvartet, iskreno posvećen ovome što radi, upućen je u istoriju i značaj festivala i ističu da „Gitarijada predstavlja jedinstvenu priliku za demo bendove“.

Jedva čekamo da se popnemo na binu Gitarijade, festivala koji uvek ima prestižni revijalni deo i koji je uvek postavljao standarde. Srećni smo što ćemo sada i mi biti deo te atmosfere i što ćemo nastupiti pred velikim brojem najvatrenijih ljubitelja rokenrol zvuka“, ne kriju nestrpljenje Strah od Džeki Čena.

Možda vam se svidi i...

1 Comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *