GodDamn: “Počastvovani smo izborom u četrnaest najboljih” (INTERVJU)

Sastav GodDamn nastao je 2011. pod prvobitnim imenom Blindfold u Vranju, gradu iz koga potiču pobednici prethodne Gitarijade, Mud Factory. Posle više nego uspešnih učešća na respektabilnim takmičarskim festivalima Reload u Vladičinom Hanu i beogradskim festivalima Dan D i Belgrade Demo Fest Live odabir među četrnaest najboljih od ukupno 218 prijavljenih na konkurs za 48. Gitarijadu u Zaječaru za ovaj kvartet predstavlja ostvarenje dečačkih snova.

Kada sam pročitao mejl sa obaveštenjem da smo ušli u polufinale istovremeno je saznao i ceo moj komšiluk, jer sam urliknuo kao Leonidas pred bitku”, ne krije zadovoljstvo bubnjar Milan Stojković Zverko uz napomenu da su slično reagovali i njegovi saborci iz benda – Miodrag Dimitrijević Shima (vokal, gitara), Dejan Mitić Beci (bas gitara) i Milan Stefanović (gitara).

Ovi vranjanci apsolutno su svesni da je konkurencija za samo četrnaest bendova od velikog broja prijavljenih iz sedam zemalja bila velika, što samo dodatno povećava njihov uspeh.

Imponuje nam i počastvovani smo što ćemo samo učestvovati na najprestižnijem rok festivalu na ovim prostorima. Usplahieani smo i jedva čekamo ostvarenje dela dečačkog sna  Bićemo spremniji nego ikad i posebno se radujemo Rok akademiji i druženju sa ostalim bendovima.”, jednoglasno kažu iz postave GodDamn.

Dve godine bile su im potrebne da bi se iskristalisao zvuk koji će svirati ali i personal benda, a kada su uhvatili pravac i nadenuli sebi sadašnje ime put ih je vodio samo napred.

Za sada imamo pozamašnu skupinu fanova i dosta svirki iza nas i kako stoje stvari još mnogo, mnogo više ispred nas.”, ističu rokeri sa Juga Srbije, za koje reči hvale imaju Dejan Najdanović Najda, Nikola Vranjković, članovi grupe Eyesburn i mnoga druga renomirana imena.

Samoinicijativno ističu da su sastav kome “definitivno treba još samo menadžer”.

Dosta gubimo time što smo u provinciji, te nemamo pun kapacitet svirki i promovisanja benda. Složni smo i fleksibilni kada zajednički komponujemo, s obzirom da je svako od nas pod uticajima različitih žanrova, pa je tako i ispala ta zlatna sredina, tzv. southern žanr.

Organizatori Gitarijade su ih preduhitrili i nagradni fond od ove godine upravo je prilagođen potrebama bendova na početku karijere, te najbolje očekuju snimanje, produkcija i izdavanje albuma, ekranizacija jedne od pesama i jednogodišnja PR podrška, ali i druga infrastrukturna podrška neophodna za razvoj u svetu muzičke industrije.

Očekivanja od Gitarijade su nam samo da ćemo otići prepuni odličnih utisaka, sa brojnim novim poznanstvima i iskustvima i konačno imati prvu priliku i osetiti kako je to svirati pred više desetina hiljada ljudi u publici. O ostalim nagradama ne razmišljamo, bar ne za sada.”, istakli su na kraju razgovora članovi grupe GodDamn iz Vranja.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *