USPEŠNO PREDSTAVLJANJE 49. GITARIJADE U BEOGRADU RASPISAN KONKURS ZA UČEŠĆE DEMO BENDOVA NA 49. GITARIJADI

Na promociji 49. Gitarijade u Domu omladine u Beogradu, zvanično je raspisan konkurs za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi. Ovo je na konferenciji za novinare u Domu omladine u Beogradu saopštio Perislav Ducić, direktor Ustanove Gitarijada Zaječar.

Na ovoj konferenciji predstavljen je i novi album grupe D ZOO „Treća armija trećeg sveta“. Grupa D ZOO je pobednik 49. Gitarijade sa teritorije Srbije, a nagrada im je upravo album koji je danas promovisan i koji će izdati Ustanova Gitarijada i PGP RTS.

Producent Gitarijade Marko Jeftić obelodanio je da će na ovogodišnjoj manifestaiji nastupiti Dubioza kolektiv, Kerber i Galija, kao i da će u narednih mesec i po dana, na svakih desetak dana biti saopštavano po još jedno ime benda koji će nastupiti u revijalnom delu 49. Gitarijade.

Na konferenciji za novinare, osim Ducića i Jeftića, govorili su još i Filip Budaković – član benda D ZOO, Miloš Mihajlović – producent – studio „Blaze“, Branimir Lokner – muzički kritičar, Goran Radisavljević – marketing direktor Gitarijade, Predrag Nicić – starešina odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ i na kraju, Igor Polak – predstavnik HGF-a i član benda Soul Radio, aktuelnog pobednika HGF-a.

Anamarija Vartabedijan, zajedno sa Perislavom Ducićem, otvorila je izložbu izabranih radova Međunarodnog salona rok fotografije, a pre konferencije u Domu omladine u Beogradu, održane su muzička berza i berza stripova i tribina „Rock ‘n’ Roll i strip kultura“. O ovoj temi govorili su: Branimir Lokner, David Vartabedijan, Dušan Mladenović i Milan Jovanović.

Večeras od 22:00 h u Guitar Art Midnight Clubu, u sali Amerikana u Domu omladine, koncert će održati: Meda, Vuk i Sandokan – Pobednici 48. Gitarijade po glasu publike, D ZOO, Pobednici 48. Gitarijade sa teritorije Srbije i Soul Radio – Pobednik HGF-a 2014.

Promocija 49. Gitarijade u Domu omladine u Beogradu održava se u saradnji sa Guitar Art Festivalom, koji je u toku i sa kojim Gitarijada ima vrlo uspešnu saradnju.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *