USTANOVA GITARIJADA U BEOGRADU USPEŠNO ORGANIZOVALA TRIBINU ROCK ‘N’ ROLL I STRIP KULTURA I IZLOŽBU ROCK FOTOGRAFIJA

Na promociji 49. Gitarijade u Domu omladine Beograda, U ORGANIZACIJI Ustanove Gitarijada, održana je tribina “ROCK ’N’ ROLL I STRIP KULTURA“ i priređena je izložba izabranih radova Međunarodnog salona rok fotografije.

Pred velikim brojem ljubitelja stripa i rokenrola, koji su se okupili na muzičkoj i strip berzi, koje je u Domu omladine Beograda organizovala Ustanova Gitarijada Zaječar, u okviru celodnevne promocije 49. Gitarijade, održana je i tribina “ROCK ’N’ ROLL I STRIP KULTURA“.

Branimir Lokner (rok kritičar i poznavalac strip kulture), David Vartabedijan (autor knjige, ILUSTROVANI ROKENROL VODIČ), Dušan Mladenović (Veseli četvrtak) i Milan Jovanović (Darkwood), govorili su o povezanosti stripa i rokenrola.

Strip i rokenrol su dva segmenta, koja se od samih začetaka prepliću, rekao nam je Milan Jovanović, ispred izdavačke kuće „Darkwood“:

Pomenuli smo slavne strip autore, koji su radili i omote za ploče čuvenih bendova, kao i domaće autore, koji su radili omote za domaće bendove. Takođe, neki autori su radili stripove, koji su bili inspirisani rokenrol pesmama. Na tribini smo govorili i o nekim stranim izdanjima, koja se bave istorijom rokenrola i za temu imaju rokenrol bendove, zatim ljubitelje rokenrola, ljubitelje ploča, tako da se sve to izvanredno uklopilo u berzu ploča i stripa“.

Na Promocij 49. Gitarijade u Domu omladine Beograda, prikazana je i izložba izabranih radova Međunarodnog salona rok fotografije. Direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić i Anamarija Vartabedijan, otvorili su izložbu rok fotografija, koje su bile  izložene u sali „Amerikana“.

Rok Salon osim teme roka, ima temu muzike, kao i slobodne teme, tako da akoVas zbunjuje što na slikama nije samo rokenrol, tu je i ono što je vezano za muzičku kulturu“ – rekla je, Vartabedijan

Deo izložbe, bile su i najbolje fotografije Raše i Miloša Milojevića, koje su delom izlagane i na izložbi „Rok momenti“ , koja je prikazivana tokom 2014. godine širom Srbije.

„Ja sam jako zahvalna, kao neko ko se bavi rok fotografijom u ovoj zemlji, na postojanju Rok Salona u Zaječaru, zato što je taj Rok Salon okupio autore iz preko pedeset zemalja, na svakom od proteklih salona. Dodeljuju se nagrade, ja sam isto neko, ko nosi neku od nagrada sa tog salona i to mi je bila velika čast i  veliki podsticaj da nastavim da se bavim rok fotografijom u Srbiji, koja je vrlo na bazi entuzijazma“- kaže Anamarija Vartabedijan.

 

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *