Genova: „Očekujemo dobru svirku i dobru publiku u Zaječaru“ (INTERVJU)

Hrvatsku scenu na 48. zaječarskoj smotri najboljih demo bendova iz regiona predstavljaće Genova iz Čakovca, sastav koji je 2011. godine okupio pevač Hrvoje Krištofić Žikac, a u kome sudeluje i nekoliko muzičara iz Slovenije.

Moramo priznati da smo bili počašćeni, sretni i ponosni nakon što smo primili vijest o odabiru u 14 najboljih između 218 bendova. Za nas, kao  relativno mladi bend, to je velika čast i prilika za dokazivanjem te ogromno iskustvo.“, ne skrivajući zadovoljstvo kaže ovaj sekstet u kome vokalne deonice pored pomenutog osnivača Hrvoja deli i Tjaša Zidanič, gitaru svira Alen Horvat, za klavijaturama je Rok Mikec, a ritam sekciju čine Dino Blažeka bubnjar i basista Karlo Petrović.

Tokom 2012. godine Hrvoje je na studijama Glazbene pedagogije u Mariboru upoznao klavijaturistu Roka, a potom je oformljena i cela ekipa.

Polako smo krenuli sa radom, te se prijavljivali na Demo festivale. Prvi je stigao Demo Fest u Čakovcu na kojem smo pobijedili, zatim se prijavljujemo na Projekt Sonar i posljednji u nizu HGF na kojem smo ušli u finale. Nakon demo festivala polako dolaze ponude za svirke, zbog kojih smo počeli intenzivnije raditi.“, priseća se Hrvoje Krištofić Žikac, lider grupe koja je neke od svojih singlova objavila za poznatu izdavačku kuću Aquarius Records.

Autorske pesme ovog benda kreću se u okvirima pop-rock zvuka sa primesama funka i jazza, a sami članovi Genove sebe predstavljaju kao „mlade, željne svirke i dokazivanja“.

Pre prvog nastupa u Srbiji, koji će realizovati upravo na Gitarijadi, Genova će imati mogućnost učestvovanja na Rok Akademiji,o kojoj svi dosadašnji učesnici imaju samo reči hvale, zajedno sa ostalim selektovanim polufinalistima.

O najdugovečnijem festivalu demo bendova  do sada su se informisali putem medija i interneta, a sa publikom u Srbiji već su imali susret, ali ne na bini.

Očekujemo dobru svirku i dobru publiku, pošto često kao pojedinci dolazimo na festivale u Srbiju i znamo koliko ljudi cijene i podržavaju mlade bendove. Također očekujemo upoznavanje i druženje sa svojim kolegama, te odličnu organizaciju“.a

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *