Meda Vuk i Sandokan: „Sviramo iz srca“ (INTERVJU)

Storija o grupi Meda Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi datira iz 2007. godine, a najveći uspeh tog prvog razdoblja karijere jeste učešće u finalu Global Battle Of The Bands održanom u beogradskom SKC-u 2008. Kroz sve ove godine grupa iz grada na Mlavi “preležala“ je brojne „dečije bolesti“, a ovog leta predstaviće se na velikoj bini 48. Gitarijade u takmičarskom delu zajedno sa kolegama iz svih bivših Jugoslovenskih republika.

Veliki je značaj nastupiti na Zaječarskoj Gitarijadi gde je pristiglo više od 200 prijava. Festival sam po sebi nosi veliku tradiciju decenijama i i te kako može biti odskočna daska bendovima. To je jedan od razloga zašto se ponosimo našim učešćem, pogotovo što su u konkurenciji bili bendovi iz republika bivše Jugoslavije.“, otkrili su prve utiske u susret nadolazećoj Gitarijadi članovi Meda Vuk i SandokanAleksandar Ilić (vokal, gitara), Nenad Stojković Shix (gitara), Milorad Stojimirović Miki (bubnjevi) i Srđan Vujatović (bas gitara), a ono čemu se posebno raduju jesu „nova poznanstva i dalja saradnja sa ljudima koje ćemo upoznati u Zaječaru“.

U početku nije sve išlo po njihovoj volji, te su od izvorne postave u današnjoj samo bubnjar Milorad Stojimirović Miki i Aleksandar Ilić pevač i gitarista. Posle početnog uspeha na pomenutom takmičenju u SKC-u dolazi do rasformiranja benda. Tek krajem 2012. postavi se priključuje gitarista Nenad Stojković Shix, a nešto kasnije i basista Srđan Vujatović Đole i Meda Vuk i Sandokan u ovoj postavi snimaju live demo snimak odlučni da priču „isteraju do kraja  na najbolji mogući način“.

Danas stilski i aranžmanski to izgleda malo drugačije, od kad sam došao u bend sa Srđanom Vujatovićem, i svi zajedno smo izmenili sliku  benda u određenoj meri. Sve se to odigralo pre dve godine. Posle toga ostvarili smo niz uspeha od kojih se ističe nastup u finalu Belgrade Demo Fest Live 2013, koji nam je doneo mnoge benefite, uključujući i nastup na beogradskom Beer Festu.“, konstatuje gitarista Shix, podsećajući da su snimili demo snimak u saradnji sa producentima Markom Veljkovićem i Ivanom Radosavljevićem, a da je u pripremi i prvi spot za jednu od pesama.

Meda Vuk i Sandokan dosadašnji tok svoje karijere opisuju kao „jedan sasvim normalan put, ali nažalost sa ne tako aktivnim radom zbog opravdanih razloga“, a na pitanje kako bi žanrovski definisali muziku koju kreiraju odgovaraju na sledeći način:

Najbitnije da nismo kopija nekih poznatih bendova. Naša muzika se najviše bazira na mainstream hard rocku. Ali tu se može osetiti i alternativa u ne preteranoj meri i akcentu, ali dovoljno da malo proširi ograničenje nekog standardnog rock zvuka. Tu su uticaji i pop muzike i sve to pokušavamo sklopiti u jednu celinu koja se zove energičan hard rock“.

Svesni veličine nagradnog fonda, ipak ne žele da otkriju svoja nadanja i obećavaju da se od njih može očekivati „kvalitetna svirka kojom će predstaviti autorski materijal“, a ističu da sam plasman takmičara „zavisi od mnogo faktora“.

Ne opterećujemo se mnogo nagradama, jer je naš fokus usmeren samo na svirku i gledamo da publici prenesemo ovo što imamo na najbolji mogući način. Što više publike na nas može uticati samo pozitivno jer muziku koju sviramo sviramo iz srca, a oni su tu da nam daju još veću motivaciju. Nekoliko desetina hiljana posetilaca, plus dobro ozvučenje, utiču pozitivno na sve bendove, a i celu sliku Zaječarske Gitarijade.“, odmereno, u svom stilu, zatvorili su ovaj razgovor petrovčani koji će zajedno sa još trinaest demo bendova učestvovati na Rok Akademiji a potom i imati priliku da se bore za prestižnu titulu pobednika Gitarijade.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *