Revolt: “Nastup na Gitarijadi je san svakog rokera” (INTERVJU)

Beogradski bend Revolt redom je sastavljen od iskusnih muzičara koji su svirali u nekoliko bendova. Tek godinu dana rada je iza njih, a već su svojim delovanjem privukli pažnju javnosti, njihov potencijal prepoznao je i žiri 48. Gitarijade, te će u periodu od 31. jula do 2. avgusta svoj autorski rad predstaviti publici na Kraljevici.

„Jako smo zahvalni što se konačno vidi da neko u Srbiji ceni i poštuje trud bendova koji se bave autorskom muzikom. Svirati na Gitarijadi je san svakog rokera kod nas. Ogromna bina, publika koja ceni muziku, perfektni uslovi za svirku, veliki broj muzičara iz celog regiona…“, prve su reči postave Revolta na pitanje o impresijama kada su čuli da su među četrnaest najboljih demo bendova regiona.

Idejni tvorci su pevač Miloš Đorđević George i gitarista Aleksa Jonić koji su zajedno sa Andrejem Mladenovićem na bubnjevima i drugim gitaristom Vukom Kazimirovićem krenuli u ostvarivanje projekta Revolt sa unapred utvrđenim konceptom.

 

„Od početka okupljanja benda krenuli smo punom parom da radimo na prvom EP izdanju, kao i na aktuelnim video spotovima ’Red i Mir’ i ’Barut’.“, upoznaje nas pevač sa dosadašnjim tokom karijere uz naglasak da „Ideja benda jeste da probudi mlade i podigne svest o situaciji u kojoj se nalazi ceo region“.

 

Bunt je vodeća tema njihovih pesama, koje muzički povezuje industrial zvuk, čemu svedoče i reči samih članova: „Pesme govore o aktuelnim događajima i uopšte o stanju u kome se narod trenutno nalazi. Ljudi, opterećeni sopstvenim opstankom, ne vide širu sliku, ne vide da će se društvo, bude li se nastavilo ovakvim razvojem situacije, jednog dana raspasti. Mi se trudimo da im upravo na to ukažemo svojim pesama“.

Članovi Revolta, pod utiscima kolega koji su već imali priliku da prisustvuju, najavljuju svoj obavezan dolazak na Rok Akademiju, te nestrpljivo čekaju da cela manifestacija počne, iako nemaju prevelika očekivanja u smislu plasmana

Gitarijada je poslednjih godina povratila stari sjaj, vratila se punom parom i publika to ceni, zato i nije čudno da toliki broj posećuje festival, a čak i demo bendovi imaju ogromni auditorijum. Iskreno, nemamo velika očekivanja što se tiče takmičarskog dela. U Zaječar dolazimo sa stavom da se upoznamo sa drugim muzičarama, da steknemo prijateljstva, razmenimo mišljenja, kao i naravno da odsviramo svoje pesme pred novom publikom“.

Možda vam se svidi i...

No comment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *